avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Soc.in faliment-impozit forfetar?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Soc.in faliment-impozit forfetar?

Societatea pe care o reprezint nu a avut activ. de ani buni si se va declara, in zilele urmatoare, ca este in faliment. Intrebarea mea este urmatoarea : societatile in faliment sunt obligate la plata impozitului forfetar sau nu ? Am cautat in codul fiscal dar nu am gasit nimic de societatile in faliment.
Cel mai recent răspuns: LIUTA , utilizator 22:48, 29 Noiembrie 2009
Cred ca de fapt veti adopta o hotarare de dizolvare si lichidare simultana a societatii. In aceasta situatie societatea nu mai este in functiune...de aici reiesind ca nu va plati impozit forfetar, intrucat numai societatile in functiune platesc un astfel de impozit indiferent daca au sau nu activitate.
de fapt pt. acesta soc. exista o hotarâre judecat. de dizolvare din 2005(pt. ca nu si-a preschimbat C.U.I.-ul) si a fost numit un lichidator, care de-abia anul acesta mi-a solicitat actele si inca nu a reusit s-o lichideze, radieze (a fost nebunie in mai, iunie la Reg.Comertului, apoi a fost greva magistratilor şi uite-aşa a trecut timpul) iar acum imi spune ca trebuie sa plateasca impozitul minim, dar daca declarăm falimentul e posibil sa scape de plata acestuia. Nu am gasit nicăieri ceva legat de faliment si impozit forfetar. Altfel sunt obligata sa platesc impozit forfetar până la data radierii sau înreg. cererii de menţiuni la Reg. Comerţului, o aberaţie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa firma care nu a avut niciodata activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar tiberiu27 tiberiu27 Buna ziua. Am o firma din anul 2005 - fara activitate de atunci si pana in prezent. Nu am dus declaratiile la timp, am primit o amenda si un avertisment, iar ... (vezi toată discuția)
Radiere srl asociat unic, fara activitate, fara patrimoniu - situatie financiara de lichidare relini relini Buna ziua! Am o intrebare legata de radierea unui SRL fara patrimoniu si activitate de la infiintare pana in prezent. Am trecut deja de prima etapa si avem ... (vezi toată discuția)