Societatea pe care o reprezint nu a avut activ. de ani buni si se va declara, in zilele urmatoare, ca este in faliment. Intrebarea mea este urmatoarea : societatile in faliment sunt obligate la plata impozitului forfetar sau nu ? Am cautat in codul fiscal dar nu am gasit nimic de societatile in faliment.
Cred ca de fapt veti adopta o hotarare de dizolvare si lichidare simultana a societatii. In aceasta situatie societatea nu mai este in functiune...de aici reiesind ca nu va plati impozit forfetar, intrucat numai societatile in functiune platesc un astfel de impozit indiferent daca au sau nu activitate.
de fapt pt. acesta soc. exista o hotarâre judecat. de dizolvare din 2005(pt. ca nu si-a preschimbat C.U.I.-ul) si a fost numit un lichidator, care de-abia anul acesta mi-a solicitat actele si inca nu a reusit s-o lichideze, radieze (a fost nebunie in mai, iunie la Reg.Comertului, apoi a fost greva magistratilor şi uite-aşa a trecut timpul) iar acum imi spune ca trebuie sa plateasca impozitul minim, dar daca declarăm falimentul e posibil sa scape de plata acestuia. Nu am gasit nicăieri ceva legat de faliment si impozit forfetar. Altfel sunt obligata sa platesc impozit forfetar până la data radierii sau înreg. cererii de menţiuni la Reg. Comerţului, o aberaţie !
Impozit forfetar
tiberiu27
Buna ziua.
Am o firma din anul 2005 - fara activitate de atunci si pana in prezent.
Nu am dus declaratiile la timp, am primit o amenda si un avertisment, iar ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.