avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare casa

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu pasii care trebuie facuti pentru intabularea casei.
Autorizatia de constructie a fost emisa in 2012, casa nu a fost luata in folosinta.
Exista ceva termen de prescriptie sau o sa primesc amenda?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 10:24, 4 Iulie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua, deci de la primarie trebuie sa incep, in legatura cu penalitati si dobanzi asta sunt convinsa ca se pun retro la calcularea impozitului pt.caldire.Multumesc frumos.
Faceți demersuri pentru intrarea in legalitate a construcției prin solicitare certificat de urbanism in scopul "menținere locuință individuala..." ca prima etapa din procedura de autorizare . Ulterior faceți proiectul, obțineți avizele si depuneți documentația pentru obținerea autorizației. Ulterior faceți recepția lucrărilor si solicitați certificatul de edificare a construcției cu care puteți înscrie casa in cartea funciara

sanda chis a scris:

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu pasii care trebuie facuti pentru intabularea casei.
Autorizatia de constructie a fost emisa in 2012, casa nu a fost luata in folosinta.
Exista ceva termen de prescriptie sau o sa primesc amenda?

Multumesc

Daca constructia detine autorizatie, dar nu are receptia facuta, atunci trebuie facuta receptia. Amenda e de 2.000 de lei pentru ca nu s-a facut receptia. Dupa finalizarea receptiei puteti solicita si certificatul de atestare de la primarie prin care se inscrie in cartea funciara. Proiectul s-a respectat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , as dori o indrumare am constuit un balcon legal cu ... ivan dobrita ivan dobrita Buna ziua , as dori o indrumare am constuit un balcon legal cu autorizatie de construire am toata documentatia cu toate aprobarile mai putin finalizare si ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte constructie adi_pva adi_pva In anul 2014 am construit o locuinta, anexe etc. pe teren proprietate personala. Terenul este in extravilanul orasului. Am facut cerere la UAT pentru ... (vezi toată discuția)
Autorizație de construire pentru o anexa gospodăreasca ilegal construita Simona.Dunca Simona.Dunca Buna ziua! In 2015 (acum vreo 5 ani) am construit o anexa gospodăresc (beci - fundatie din beton sapat in pământ + garaj deasupra) de aproximativ 10 ... (vezi toată discuția)