avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Vouchere de vacanta impozitare
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Vouchere de vacanta impozitare

Buna ziua , tichetele de vacanța se adauga la salariul brut? Și dacă da se poate pierderea deducerii personale pt ca se depășește acel plafon? Având salariul de 2359 cu 3 persoane in îngrijire , + tichete 1450 lei, înainte luam 1664 net , acum cu tichete am luat 1442 lei deci mi s -a luat pt tichete impozit 225 lei nu 145 (. 10 % impozit).
Cel mai recent răspuns: Oana E84 , utilizator 16:01, 7 Septembrie 2019
Trebuie sa aveti in vedere ca deducerea nu mai este aceeasi in luna in care ati luat tichetele de vacanta, nu va mai incadrati in aceleasi plafoane, prin urmare nu e corect calculul dvs. in ceea ce priveste impozitul pentru aceste tichete pentru ca, da, tichetele se adauga la salariul brut pentru calculul deducerii.
Cred ca nu ati dat toate informatiile privind salariul, la un brut de 2359 lei nu aveti cum sa luati 1664 lei net tinand cont ca CAS si CASS ar trebui sa fie 826 lei.
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2019
elenazan, utilizator

elenazan a scris:

Trebuie sa aveti in vedere ca deducerea nu mai este aceeasi in luna in care ati luat tichetele de vacanta, nu va mai incadrati in aceleasi plafoane, prin urmare nu e corect calculul dvs. in ceea ce priveste impozitul pentru aceste tichete pentru ca, da, tichetele se adauga la salariul brut pentru calculul deducerii.
Cred ca nu ati dat toate informatiile privind salariul, la un brut de 2359 lei nu aveti cum sa luati 1664 lei net tinand cont ca CAS si CASS ar trebui sa fie 826 lei.

2359 brut cu 3 persoane in întreținere netul îmi revine 1664 lei cu tot cu deducere pt 3 persoane..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu duduvasile duduvasile Buna ziua, Am o nelamurire, sant angajat la o firma in care patronul imi da salariul pe cartea de munca 1450. Mi s~a propus sa aleg o marire de salariu intre, ... (vezi toată discuția)
Deducere personala adinamaria48 adinamaria48 Bună ziua am o întrebare deducerea personala se calculează la venit brut adică la salariul minim pe economie.... Am o persoana în întreținere... Un ... (vezi toată discuția)
Deducere 2017 marcelctin marcelctin buna ziua. va rog sa ma lamuriti cum se calcureaza corect deducerea, ma refer aici daca tichetele de masa intra sau nu in calculul deducerii. conform ... (vezi toată discuția)