avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Probleme cu zecimalele si aproximarile din SAGA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Probleme cu zecimalele si aproximarile din SAGA

Buna seara,

De cateva ori m-am lovit de urmatoarea problema si as fi curioasa care este solutia:
Datorita faptului ca in Romania cursul oficial este furnizat cu 4 zecimale, dar pe facturile externe imi apar preturile doar cu 2 zecimale, suma totala calculata de program (SAGA C) nu corespunde cu suma efectiv platita catre furnizor, dupa cum apare in extrasul de cont. Diferentele sunt de maxim +/- 0.02 lei. Concret va voi da urmatorul exemplu:

Curs valutar: 4.8454 lei/lira
Factura Furnizor:
Produs 1 = 15.95
Produs 2 = 16.08
Produs 3 = 4
---------------------
Total 36.03

Plata efectiva de pe un card in lei: 174.58 lei

Saga imi face automat conversia facturii in lei in momentul introducerii, si afiseaza preturile cu 2 zecimale chiar daca inmulteste un numar cu 4 zecimale (cursul valutar) cu unul cu 2 zecimale (pretul produselor de pe factura), astfel incat imi apar urmatoarele preturi (in paranteze sunt trecute zecimalele pe care nu le mai ia in calcul si de aici pierderea de 0.02 lei)
Produs 1= 77.28 (77.28413)
Produs 2 = 77.9 (77.914032)
Produs 3 = 19.38 (19.3816)

Total = 174.56 (174,579762 adica aproximativ 174.58)

Intrebarea mea este cum inregistrez acea diferenta de 0.02? O trec pe contul 628 (alte cheltuieli cu serviciile la terti) ?

Va multumesc,
Florina
Cel mai recent răspuns: mariaszalma , utilizator 20:04, 4 Decembrie 2009
Eu reglez aceste situatii prin 473
Si eu reglez aceste mici diferente prin contul 473 iar la sfirsitul anului inchid pein contul 658 sau 758 dupa caz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare leasing financiar Ana M Eliade Ana M Eliade Nu am facut reevalauarea contractelor de leasing financiar. Este in regula sa o corectez ca pe o eroare contabila pe seama rezultatului reportat, sa refac ... (vezi toată discuția)
Leasing financiar xinom xinom 4m un leasing financiar pentru un autoturism. Scadentarul cuprinde: col.1 - rata leasing= 272.93 euro; col.2 - capital=192.69 euro; col.3 - ... (vezi toată discuția)
Monografie leasing auto lu_mar lu_mar ma poate ajuta cineva cu o monografie pt leasing? (vezi toată discuția)