avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract credit imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract credit imobiliar

Buna seara. In vederea achizitiei une locuinte prin credit imobiliar, este nevoie de un codebitor pentru contractarea creditului. Ma intereseaza daca influenteaza acest lucru articolul urmator: "Cadrele militare care îndeplinesc condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie potrivit alin. 1 și 2 și care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziționării unei locuințe sau încheie un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe beneficiază de compensația lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului sau contractului de vânzare-cumpărare cu plata în rate, respectiv pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului sau contractului de vânzare-cumpărare cu plata în rate. În această situație, compensația lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut la alin. 1, dar nu poate depăși rata lunară plătită pentru creditul ipotecar/imobiliar sau pentru contractul de vânzare-cumpărare cu plata în rate.". Este vorba de cadrele militare care au dretul la compensatie pentru chirie si pot primi aceasta compensatie pentru plata rata/fractiune rata, Multumesc!

Alte discuții în legătură

Drept civil - interpretare termen juridic "a contracta" Andrews10 Andrews10 Buna ziua, Mă interesează dacă termenul \"contractează\" dintr-o prevedere legală este acoperit de statutul meu de codebitor și garant in cadrul unui ... (vezi toată discuția)
Dreptul la decontarea ratelor politisilor Gabriela_raf Gabriela_raf In urma modificarii legii 360/2002 politisti au dreptul la decontarea ratelor imobiliare daca au dreptul la chirie. Se pune intrebarea daca au dreptul la ... (vezi toată discuția)
Aplicare lege valentinpit valentinpit ART. 2 (1) Poliţiştiilor de penitenciare cărora nu li s-a acordat locuinţă de serviciu potrivit art.1, alin. (1) şi care nici ei şi nici soţul/soţia ... (vezi toată discuția)