avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil - interpretare termen juridic \"a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil - interpretare termen juridic "a contracta"

Buna ziua,
Mă interesează dacă termenul "contractează" dintr-o prevedere legală este acoperit de statutul meu de codebitor și garant in cadrul unui credit ipotecar luat cu soția pt achiziționarea unei locuințe.
As aprecia și anumite referințe legale sau din jurisprudență.
Mulțumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:45, 15 Octombrie 2021
care este prevederea legala mai exact?
Polițistul care îndeplinește condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie potrivit alin. (1) și (1^1) și care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziționării unei locuințe beneficiază de compensația lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului. În această situație, compensația lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut la alin. (1), dar nu poate depăși rata lunară plătită pentru creditul ipotecar/imobiliar.
- LG 288/2018
MihailZC a scris:

care este prevederea legala mai exact?

Va incadrati, ati contractat si dvs odata cu sotia. Creditul obtinut de sotie este bun comun al ambilor soti, bunul cumparat este comun, iar in calitate de codebitor, sunteti la fel de "dator" bancii ca sotia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract credit imobiliar jim25 jim25 Buna seara. In vederea achizitiei une locuinte prin credit imobiliar, este nevoie de un codebitor pentru contractarea creditului. Ma intereseaza daca ... (vezi toată discuția)
Dreptul la decontarea ratelor politisilor Gabriela_raf Gabriela_raf In urma modificarii legii 360/2002 politisti au dreptul la decontarea ratelor imobiliare daca au dreptul la chirie. Se pune intrebarea daca au dreptul la ... (vezi toată discuția)
Aplicare lege valentinpit valentinpit ART. 2 (1) Poliţiştiilor de penitenciare cărora nu li s-a acordat locuinţă de serviciu potrivit art.1, alin. (1) şi care nici ei şi nici soţul/soţia ... (vezi toată discuția)