avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Neplată concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Neplată concediu de risc maternal

Sunt in concediu de risc maternal începând cu data de 1 Iulie 2019 și angajatorul refuza sa îmi plătească. Ce pot sa fac? Sunt șanse sa pierd acei bani? Am făcut sesizare la Casa de Asigurări de Sănătate in urma cu 2 săptămâni însă nu am primit nici un răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 10 Septembrie 2019
Raspunsul Casei de Asigurari va trebui sa va parvina in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei.

De asemenea, pentru neplata concediilor medicale aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu plateste concediul de risc maternal ada-adutza ada-adutza Buna ziua! Sunt in concediu de risc maternal și angajatorul refuza sa plătească cu motivul ca nu are bani. A zis ca el nu va depune concediul + celelalte ... (vezi toată discuția)
Buna seara unde trebuie sa fac plangere, pentru ca angajatorul ... carmen2011 carmen2011 Buna seara Unde trebuie sa fac plangere, pentru ca angajatorul refuza sa plateasca indemnizatia de risc maternal?Sunt din Bucuresti ...la CNAS sau ... (vezi toată discuția)
Risc maternal Madalinamorteciu Madalinamorteciu Am avut risc maternal din01.02.2018 și până în 01.10.2018 când am depus dosarul de indemnizație creștere copil.Si nu am primit nici un ban de la ... (vezi toată discuția)