avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

buna ziua

va rog sa ma ajutati cu un raspuns. matusa si unchiul detinau o casa si un teren .
masa succesorala :
dupa moartea sotului , raman 1/2 dintr un imobil 1/2 din teren sotiei .
mostenotori legali
6/12 sotiei
6 frati / surori care le revin cate 1/12 la fiecare
In 2005 decedeaza si mama care lasa un testament in care specifica ca toate bunurile ei in cote egale lasa celor 2 nepoti de frate .
dupa deces, se face certificat de mostenitor
Bunuri mobile : decedata avea 3/4 din imobil (2/4 ca bun propriu si 1/4 dupa decesul sotului ) , se precizeaza ca restul de 1/4 apartin in cote legale fratilor si surorile sotului.

din toate cele de mai sus celor 2 frati cat le revin din toate bunurile ?
va Multumescc
Beatrice Stefan 0768170097

Alte discuții în legătură

Despre dreptul la succesiune si testament gregh gregh Buna ziua. Inainte de a va pune intrebari sa va prezint situatia: Sint unicul nepot \"natural\" (eu nemaiavind frati) al unei matusi - care este sora mamei ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Mostenire unchi raluca-e raluca-e Unchiul meu din partea mamei a decedat , iar sotia dansului ( matusa mea) a decedat la interval de 2 saptamani. Unchiul si matusa nu au avut copii, iar matusa ... (vezi toată discuția)