Puteti solicita initiatorului, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, baza legala a efectuarii acestor teste. Poate fi o prevedere din ROI al scolii/ o hotarare a Comitetului de parinti, etc.
Demos
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este vorba de un abuz de autoritate.
Daca este vorba de minori este si mai grav!!!
Daca este vorba de persoane majore:
1) au dreptul sa refuze testul;
2) trebuie ceruta motivarea scrisa a cererii stabilimentului de a indura acest test si cu aceasta motivare scrisa, daca revin cu pretentii, ii dati in judecata.
Trebuie sa stiti ca la fiintele umane, de la declaratia drepturilor omului si cetateanului incoace, corpul este sacru.
Cum Ro este azi parte din UE si cum UE la randul ei a recunoscut susnumita declaratie ca fiind fundamentul dreptului europeean, ca romanii vor sau nu, vor trebui sa se conformeze indiferent de cine este vorba!!!
Scolile care-si permit astfel de atitudini, in tarile civilizate, sunt inchise si personalul de conducere si didactic (care era la curent si nu a facut sesizarile ierarhice obligatorii) este exclus din invatamant!!!
Dvs traiti in Ro, va trebui sa va aparati.
Sunt asistenta într-o școală specială și conducerea ne obligă să efectuăm aceste teste elevelor.Acum la începutul anului școlar,una dintre eleve mai are puțin și naste.Bineinteles toate cadrele didactice ne reproșează noua că nu am depistat sarcina și e posibil sa ne sancționeze.Multumesc mult pentru răspuns!
Situatia este diferita in scolile specializate!!!
Din pacate Romania nu prea este o tara dezvoltata si civilizata din acest punct de vedere (de unde si numarul mare de copiii handicapati care au fost adoptati de catre straini).
Si in tarile civilizate exista controale in scolile speciale pt handicapati dar numai dupa acordul parintilor si intrunirea unei comisii interprofesionale.
Deasemenea, aceste teste nu au un caracter de masa (pt a evita stressul psihic).
O mare diferenta, copiii handicapati sunt educati nu numai sexual ci si dpdv al cuplului, nu numai de catre parinti dar si de catre personalul didactic (6 ore/saptamana in Franta).
Personalul didactic este mult mai responsabil de educatia copiilor handicapati decat personalul sanitar.
Educatia cuplului, responsabilitatea in caz de sarcina este explicata de catre personalul didactic si numai dupa aceea intervine personalul sanitar care va educa sexual (nu numai placerea sexualdiferentiata ci si protectia impotriva BST, mijloacele contraceptive, etc...).
In cazul dvs va trebui sa va conformati regulamentului de functionare al institutiei.
Aceasta insa trebuie sa aiba autorizatia scrisa a parintilor pt a putea practica astfel de teste.