avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ordine plata creante
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ordine plata creante

Buna,
Am urmatoarea speta: in luna mai am primit o adresa de infiintare a popririi unor sume de bani pe care urma sa le datoram unui creditor, am fost facut tert poprit, deci, de la un executor judecatoresc. La acel moment nu aveam de achitat sume catre acel debitor si i-am comunicat acest lucru executorului. In luna iulie am primit o adresa de infiintare a popririi pentru acelasi creditor, de data aceasta din partea ANAF pentru creante fiscale si bugetare. Acum va trebui sa eliberez garantia de buna executie pentru acel creditor si nu stiu cui sa platesc: executorului sau ANAF. Care este ordinea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mara78 , utilizator 08:39, 12 Septembrie 2019
In principiu creantele bugetare au prioritate dar ar trebui consultate documentele, resoectiv titlurile de creanta, pentru a putea emite o opinie avizata.

Cu stima,
Creanta ce face obiectul dosarului de la executorul judecatoresc are la baza o ordonanta de plata pronuntata de Judecatorie. Cea de la ANAF reprezinta creante bugetare. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe salariu monicagheorghe monicagheorghe Buna ziua, Va rog, frumos, sa ma ajutati cu urmatoarea speta: un salariat are x popriri in valoare de y lei. Are un salariu de baza lunar brut de ... (vezi toată discuția)
Credite yoona yoona Cine vrea sa ma ajute? Am primit la servici o proprire de la o banca unde am un credit de 6.212,00 lei ,pt care nu am reusit sa mai platesc rata din august ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)