avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Indrumare..
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Indrumare..

Buna ziua..numele meu este marian si vreau sa ma lamureasca cineva in legatura cu un posibil divort...sunt casatorit dar acum cateva zile am aflat ca sotia intretine o relatie de mai mult de 6 luni cu alcnv..am un baietel de 5 anisorisi nelamurirea mea este as putea divorta la notar chiar daca baietelu e minor si impreuna cu sotia avem si o casa construita..rog ami da cateva sfaturi in legatura cu asta..multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 17:43, 13 Septembrie 2019
Raspunsul la intrebarea dumneavoastra il da Articolul 355 alin. (2) din Codul civil conform caruia:
"(2) Divorțul prin acordul soților poate fi constatat de notarul public și în cazul în care există copii minori născuți din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptați, dacă soții convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorț, exercitarea autorității părintești de către ambii părinți, stabilirea locuinței copiilor după divorț, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat și fiecare dintre copii, precum și stabilirea contribuției părinților la cheltuielile de creștere, educare, învățătură și pregătire profesională a copiilor. Dacă din raportul de anchetă socială rezultă că acordul soților privind exercitarea în comun a autorității părintești sau cel privind stabilirea locuinței copiilor nu este în interesul copilului, sunt aplicabile prevederile art. 376 alin. (5)."

Bine ar fi sa fiti asistat de un avocat la îndeplinirea acestor formalitati pentru a evita eventuale probleme.

Cu stima,
Multumesc mult..cu stima si respect

Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator
Cu placere.
La notar puteți divorța doar dacă sunteți de acord cu privire la toate aspectele (desfacerea căsătoriei, exercitarea autorității părintești, locuința minorului, pensie de întreținere, etc)!
În caz contrar, va trebui să formulați o acțiune în instanță, contractând servicii avocațiale și achitând taxa de timbru cifrată la 100 lei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar FLORIANMATEI FLORIANMATEI In cazul divortului la notar cu copil minor, acesta poate stabili si cuantumul pensiei alimentare datorate de sotul care nu mai locuieste cu copilul ... (vezi toată discuția)
Desfacerea casatoriei de comun acord marcell70 marcell70 Suntem casatoriti de 20 de ani,avem 2 copii de 12 respectiv16 ani,sotia a plecat in strainatate de ceva timp,am cazut de comun acord cu privire la desfacerea ... (vezi toată discuția)
Divort la notar loredana69 loredana69 doresc sa divortez de sotul meu,pot face asta la notar?cat costa acest lucru?ce trebuie sa fac?multumesc! (vezi toată discuția)