avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Am suferit o entorsa si medicul de la urgenta mi-a dat 7 zile de repaus. Pot beneficia de concediu medical? Mentionez ca sunt angajat de o luna si nu am cele 6 luni de asigurare medicala( minimul obligatoriu) pe care ar trebui sa le am pentruu a obtine concediu medical.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
Catalinnita526, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 16 Septembrie 2019
1. Normele de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate

Art. 8.
(1) Asigurații beneficiază de concedii și indemnizații, în baza certificatului medical eliberat de medicul curant, conform reglementărilor în vigoare, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:
a) îndeplinesc stagiul minim de asigurare prevăzut la art. 7 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare;

b) prezintă adeverința de la plătitorul de indemnizații din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12/24 de luni, cu excepția urgențelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A.


Art. 7. - Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) -d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

2. Inainte de angajare ce statut ati avut ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata concediu medical - neindeplinire stagiu de cotizare patrichenicuta patrichenicuta Dacă nu ai vechime de minim 6 luni la un loc de muncă și ai avut un accident rutier (fiind sofer in speță)Nu iti este plătit concediu medical???E posibil ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu medical Cristina_Ciuraru Cristina_Ciuraru Suntem parinti a 2 baietei gemeni. Ei au fost diagnosticati cu o malformatie la nastere pentru care s-a intervenit chirurgical. In spital m-am internat atat eu ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical adyovi adyovi Dacă m-am angajat pe 16.04.2019 si pe 21.10.2019 mi-am băgat concediu medical, mi se plătește? (vezi toată discuția)