avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua,

Ati putea sa mi explicati aceasta : " realizeaza, venituri din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare" - cat ar trebui sa fie cuantumul primit pentru a putea beneficia de somaj?

Cu stima,
Angelica
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 16 Septembrie 2019
Buna ziua,
Cred ca se refera la veniturile realizate de medici, avocati, translatori, notari..., toti cei care nu sunt angajati.
Si Indicatorul social de referinta este in suma de 500 lei.
Detalii
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
art.15 din Normele de aplicare a Legii 76/2002
....
(2) Prin activități autorizate potrivit legii se înțelege:
a) activitățile economice desfășurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și/sau întreprinderi familiale conform legii;
b) exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozițiilor legale speciale;
c) exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de către zilieri;
d) activități desfășurate de persoane fizice în urma cărora se realizează venituri din agricultură, silvicultură sau piscicultură conform art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare;
e) activități în urma cărora se realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor conform art. 61 din Legea nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare.
Multumesc ,
dar in care detin un alt contactde munca , il pot transforma intr-unul de 2 ore pe zi cu salariu mail mis de 500 lei?
Indemnizatia de somaj nu se poate cumula cu veniturile din salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer cu venit lunar valhuman valhuman un somer poate avea venituri sub 500 ron lunar ca agent servicii client in mass media? (vezi toată discuția)
Pierdere somaj marian852 marian852 este posibil sa dau banii primiti de la somaj inapoi pentru o conventie civila pe o perioada de 3 luni cu venituri de 1 leu ? (vezi toată discuția)
Ce sa fac? Viorica26 Viorica26 As vrea sa imi măresc venitul fiind în șomaj de aproape o luna(urmînd să iau indemnizația de șomaj lunar)Am cotizat aproape 32 de ani și am 59 de ... (vezi toată discuția)