avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... autoritatea părintească
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

autoritatea părintească

sunt mamele avantajate la stabilirea domiciliului fetitei de 2 ani?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:29, 19 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, liniile de forță ale jurisprudenței converg către stabilirea domiciliului minorilor de vârstă fragedă la mamă!
Daca cazul va fi analizat doar dupa criteriul varstei copilei tatal va pierde procesul dar va putea obtine program de vizita.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-o proportie covarsitoare, locuinta minorilor este stabilita la mama.

( este avut in vedere interesul superior al minorului, principiul preeminentei interesului superior al acesteuia, in acord cu legea 272/ 2004).

Este avuta in verere de catre instanta de tutela varsta frageda a copilului, relatia de dependenta cu mama, insemnatatea figurii materne in viata acestuia.


Totodata, este avut in vedere faptul ca mama l-a crescut anterior, deci prezinta garantii materiale si morale pentru a asigura procesul de crestere si educare a acestuia.

Instanta de judecata tine seama de activitatile uzuale ale minorului, rutina acestuia, programul de hrana , de odihna, ocupatiile constante ale acestuia.

se tine cont ca de aproximativ 7 luni ma ocup personal de fetita?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se tine cont și de asta dar nu numai de asta.

Alte discuții în legătură

Divorț și tutela copil Catalina berbec Catalina berbec Doresc sa divortez având un copil de 1 an . Am domiciliul la soțul ,dacă eu părăsesc domiciliu cu copilul exista posibilitatea sa ii fie încredințat lui ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna a copilului AdrianAdi12 AdrianAdi12 Buna tuturor, Dragii mei am sa fiu scurt si la obiect. Eu si prietena mea suntem intr-o relatie de 5 ani de zile, Din care a rezultat un copil. In momentul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - divorț cu minor Lupea Afrim a Lupea Afrim a Urmeaza sa divortez, am un copil de 4 luni, as dori sa stiu in mare. Parte la ce ma astept in legatura cu vizitele si dreptul de a lua copilul la mine in ... (vezi toată discuția)