Buna tuturor, Dragii mei am sa fiu scurt si la obiect. Eu si prietena mea suntem intr-o relatie de 5 ani de zile, Din care a rezultat un copil. In momentul de fata copilul implineste 11 luni! In urma unor conflicte vorbale despre locul meu de munca am ajuns sa ne despartim. Motivul fiind ca imi petrec mai mult timp la locul de munca decat acasa. Ne am decis sa ne separam. Si am stabilit caci imi voi lua copilul 2 zile pe saptamana si ea a fost in regula, Dupa cateva zile a zis ca numai am dreptu la asa ceva, si ca daca o atac prin instanta pentru a cere custodie comuna voi pierde. Ce ma sfatuiti sa fac? Am incercat sa-i spun frumos sa gasim o cale de mijoc dar tot nu vrea. Nu mi-a ramas decat solutia cu instanta.
Apelati cu incredere la instanta de judecata deoarece riscurile sa pierdeti un astfel de proces, in sensul ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in mod exclusiv de mama ci nu in comun cu dvs, sunt zero.
Contactati un avocat de pe forum sau recomandat si discutati pe larg cu acesta despre etape si intreaga procedura.
Liniile de forță ale jurisprudenței converg către stabilirea cu predilecție a exercitarii autorității părintești în comun ("custodie" comună) și program de vizită pentru tată, fiind în interesul superior al minorului să beneficieze de o figură paternă!
Dacă nu va lăsa să vă vedeți copilul ordonanță președențiala pentru stabilire program de legături personalecel mai probabil va fi autoritate părintească comuna.
Regula este autoritatea comuna, prin aceasta institutie parintii iau deciziile majore din viata minorului.
Nu ati expus niciun caz , care sa determine acordarea autoritatii exclusive.
In mod distinct de aceasta institutie, veti solicita un program de vizitare.
Cu predilectie acesta va fi derulat in perioada week-end-urilor, precum si in vacantele scolare.
Acesta poate fi stabilit si etapizat, in functie de varsta minorului.
Instanta de tutela va tine seama de varsta frageda a minorului ,de activitati uzuale in care acesta este implicat, de rutina acestuia, precum si de programul prestabilit al dumneavoastra.
Instanta de judecata poate lua act de invoiala partilor, pronuntand-o intr-o hotarare de expedient, daca prin aceasta este protejat interesul superior al minorului.
Custodie comuna
ramgam
Sunt amenintata in mod constant ca mi se ia copilul, de numai 1 an jumatate, hartuiala asta continua umbrindu-mi posibilitatea de a-mi creste linistita fetita. ... (vezi toată discuția)