avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident auto

Buna ziua as dori sa stiu si eu daca pot castiga bani macar sa imi platesc spitalizarea de pe urma unui accident auto in care nu sunt vinovat, celalalt sofer adormind la volan si intrand in mine. Accidentul s-a intamplat acum 4 luni, eu am avut fracturi deschise la ambii genunchi si fractura deschisa la calcai. Nu am voie nici acuma sa merg si nu stiu cand o sa imi dea voie doctorul. Se poate ca la calcai sa am nevoie si de proteza. Celalalt sofer a murit dupa cateva zile de la accident. Mentionez ca nu am cum sa dovedesc cati bani am cheltuit pe operatii (spaga la doctori) si pe medicamentele. Daca este de ajutor eram intr-o masina a firmei asigurata CASCO la Omniasig. Celalalt nu stiu unde avea RCA. Imi pare rau daca nu am scris unde trebuie
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
danny_danutz, utilizator
Cel mai recent răspuns: danny_danutz , utilizator 09:10, 9 Decembrie 2009
Da, aveti dreptul la despagubiri si va trebui sa obtineti un certificat medico-legal, necesar dovedirii nr. de zile ingrijiri medicale. In functie de acest document si de evolutia starii de sanatate, veti putea formula o cerere de oferta de despagubire pentru asigurator, atat pentru daune materiale cat si morale. Pentru cele materiale se stie ca nu se pot aduna prea multe documente, de aceea lupta mare va fi pe cele morale.
problema e ca, odata decedat cond. auto vinovat, va trebui sa va luptati sa obtineti pe cale amiabila despagubirile, pe cale judecatoreasca taxele de timbru sunt f. mari.:(
Da, aveti dreptul de a obtine daune materiale si morale.Spaga la doctor nu o puteti dovedi in instanta intrucat darea de mita constituie infractiune dar veti primi daune.
Cuantumul acestora este insa greu de stiut.
Cereti cat apreciati inca din faza de urmarire penala, adica sa va constituiti parte civila in procesul penal.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu va fi nici un proces penal, intrucat cond. auto vinovat de accident a murit, de aceea ma refeream la taxele de timbru care trebuie evitate, fiind prea mari.
Deci ce ma sfatuiti sa fac. Eu inca sunt la pat dupa 4 luni de la accident. Acuma o saptamana am scapat de ghips da nu am voie sa calc. Nu stiu ce sa fac pentru ca nu imi permit sa platesc un avocat si dupa sa pierd si procesu ca m-au secat medicamentele si spagile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri rca accident rutier cu victime ciobanu_alina ciobanu_alina Doresc rezolvare pentru un caz dificil .in urma unui accident de circulatie sora mea a decedat soferul a murit si el,se vor da despagubiri RCAi n situatia ... (vezi toată discuția)
Parte civila-accident de circulatie. mariliv mariliv Buna seara.sant f. noua pe forum,am incercat sa citesc ce s-a mai scris in problema care ma intereseaza dar sincera sa fiu nu mai am rabdarea necesara.Daca se ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)