avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in clasa functionari
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in clasa functionari

Va rog frumos ,am si eu o intrebare....
Pentru a promova în clasa un funcționar public trebuie sa aiba studiile superioare absolvite după intrarea în corpul funcționarilor publici sau se poate si daca studiile sunt absolvite înainte de a deveni funcționar public?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 23 Septembrie 2019
Pentru a participa la examenul de promovare în clasă, funcţionarul public trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) să dobândească, ulterior intrării în corpul funcţionarilor publici, o diplomă de studii de nivel superior, în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau într-un domeniu considerat util pentru desfăşurarea activităţii de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice;
b) să nu aibă o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentului Cod.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
mersi de raspuns....sparam sa se poata si cu diploma anterioar intrarii in corpul functionarilor....
ce alta metoda ar mai fi????poate transformarea postului in post cu studii superioare dar banuiesc ca ar trebui sa fie vacant sa se poate face asta, iar postul nu este vacant, este ocupat
Intr-adevar, transformarea postului este o solutie.

Promovarea in grad profesional si promovarea in clasa nu sunt conditionate de existenta unui post vacant.

Vedeti art.527 si urm. din Codul Administrativ
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post Tinca1 Tinca1 Buna dimineata. Sunt expert local pe problemele romilor in cadrul unei primarii si am gradatia referent IA, personal contractual. In vara voi absolvi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ce se poate face sa promovez din clasa ii-a, in clasa ... vladilinca vladilinca Buna ziua. Ce se poate face sa promovez din clasa II-a, in clasa I-a/consilier superior? -angajat din 2006 referent specialitate superior(subinginer-15 ani ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!in baza carei legi si carui articol pot solicita trecerea ... VERO80 VERO80 Buna ziua!in baza carei legi si carui articol pot solicita trecerea de pe un post de referent pe un post cu studii superioare avand in vedere ca intre timp am ... (vezi toată discuția)