avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire pamant si cumparare in baza legii 112/1995
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire pamant si cumparare in baza legii 112/1995

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu niste lamuriri.
Parintii au decedat in 1995. In curtea lor era si casa surorii mele. Nu stiu exact pentru ce suprafata aveau parintii act din totalul detinut. De 23 ani, nu s-a facut mostenirea. Sora mea, a vandut casa ei din curte (avea act pentru ea ) fetei ei. La intabularea casei ei inainte de vanzare, sora spune ca era pamant in plus in curte, care in baza legii 112 din 1995 era in proprietatea statului. La vanzarea casei surorii, fata acesteia (adica nepoata mea) a cumparat direct de la primarie pamantul care era in plus. Accesul la cele doua case, se face printr-o curte comuna. In urma unor divergente, nepoata, face gard in curtea comuna si mie imi mai lasa un sfert din curtea interioara (pe langa casa) doar cat sa intru in casa. Eu locuiesc in casa parintilor decedati din anul 2001 (in urma unui divort cu partaj) , sora mea a locuit acolo din anii 1970.
Nelamurirea este: daca nu s-a facut mostenire nepoata, putea cumpara acel teren? Eu nu stiu ce acte aveau parintii mei la casa si teren, dar acum nepoata spune ca face gard conform actului ei de proprietate (ce a luat de la primarie + casa mamei ei) si imi lasa 400 metri conform actului parintilor mei decedati (actele sunt la sora mea si implicit la nepoata). Fiind curte comuna, poate delimita accesul meu in curte? Eu urmand sa intru pe poarta principala, sa intru printr-o gradinuta (au rupt o bucata de gard) si sa cobor pe langa casa apoi sa intru in casa (intrarea se face din lateralul casei, fiind dispusa pe lungimea terenului). Gardul pe care il construiste nu are niste delimitari in functie de vecinatati? Daca nu a fost facuta mostenirea, ea putea sa cumpere pamant acolo in baza legii 112/1995?
Multumesc anticipat pentru atentia dumneavoastra si va astept cu interes parerea.

Alte discuții în legătură

Chermat in judecata did_oana did_oana buna ziua, parintii mei s-au mutat acum 15 ani in localitatea natala a mamei mele unde si-au construit o casa pe pamantul parintilor ei au semnat act de ... (vezi toată discuția)
Care contract este valabil?? DOTZ DOTZ Bunicii mei detineau la tara un teren cu un imobil pe el. Pe actul de proprietate detinut de bunicii mei era o suprafata de 770mp. Dupa decesul bunicilor mei, ... (vezi toată discuția)
Succesiune - drept de superficie - delimitare suprafețe catalinapaciurea catalinapaciurea Bunic decedat in 1993, In 1995 bunica lasa, prin ctr de vanz-cump, parintilor mei, teren dobandit ca zester de la parinti. Pe teren exista cateva constructii ... (vezi toată discuția)