avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care contract este valabil??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care contract este valabil??

Bunicii mei detineau la tara un teren cu un imobil pe el. Pe actul de proprietate detinut de bunicii mei era o suprafata de 770mp. Dupa decesul bunicilor mei, s-a dezbatut mostenirea. Tatal meu a mers la notar impreuna cu celelalte doua surori ale sale si au decis de comun acord ca tatal meu sa fie mostenitorul terenului si al imobilului (al proprietatii). Pe noul contract de mostenitor figura 650mp deoarece pe timpul cat traiau bunicii, sora tatalui meu a mai mutat gardul iar bunicii au cedat o portiune mica de teren pentru a crea o ulita, cale de acces pentru sora tatalui meu, dar aceste lucruri nu s-au facut cu inscrisuri. Sora tatalui meu mai are o cale de acces in proprietatea sa de o suprafata mult mai mare, poate intra o masina de pompieri. Acum doi ani tatal meu s-a imbolnavit si a decedat. Cu cateva luni inainte de decesul sau, tatal meu a decis sa-mi lase mie proprietatea prin contract de vanzare-cumparare. Pe acest contract de vanzare cumparare figureaza tot suprafata de 650mp, dar as vrea sa revendic suprafata totala care exista pe actul de proprietate al bunicilor mei de 770mp. Cum trebuie sa procedez sa pot revendica diferenta de teren, daca este posibil si ce sanse as avea??
Va multumesc anticipat!!
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
DOTZ, utilizator
Cel mai recent răspuns: DOTZ , utilizator 15:54, 17 Ianuarie 2013
Acest lucru se poate face usor printr-o intelegere pe cale amiabila daca sunteti in relatii bune cu sora. Cu titlu informativ: sora careia vreti sa ii luati acest acces este aceeasi cu cea care a cedat de buna voie pamantul si casa in favoarea tatalui Dvs (dar si a Dvs implicit)?
Este sora tatalui meu, problema este ca si ea la randul ei a decedat anul trecut si a mai ramas sotul acestea, fiica sa si nepotul ei, iar eu cu dansii nu sunt in relatii bune de aceea vreau sa revendic terenul pentru a nu mai avea cale de acces pe langa proprietatea mea, ei nu vor sa cedeze acea ulita ulita. Daca ii actionez in instanta ce sanse as avea?? Ar fi un plus in instanta actul vechi de proprietate al bunicilor mei??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac sa revendic diferenta de teren?? DOTZ DOTZ Bunicii mei detineau la tara un teren cu un imobil pe el. Pe actul de proprietate detinut de bunicii mei era o suprafata de 770mp. Dupa decesul bunicilor ... (vezi toată discuția)
Vreau pamantul inapoi DOTZ DOTZ Bunicii mei detineau la tara un teren cu un imobil pe el. Pe actul de proprietate detinut de bunicii mei era o suprafata de 740mp. Dupa decesul bunicilor ... (vezi toată discuția)
Se poate revendica??? DOTZ DOTZ Vecina mea, o batranica cu varsta de 65 de ani, a cedat pein anul 1984 o portiune mica de teren ce avea sa-i serveasca ca acces unui vecin aflat in spatele ... (vezi toată discuția)