Bunicii mei detineau la tara un teren cu un imobil pe el. Pe actul de proprietate detinut de bunicii mei era o suprafata de 770mp. Dupa decesul bunicilor mei, s-a dezbatut mostenirea. Tatal meu a mers la notar impreuna cu celelalte doua surori ale sale si au decis de comun acord ca tatal meu sa fie mostenitorul terenului si al imobilului (al proprietatii). Pe noul contract de mostenitor figura 650mp deoarece pe timpul cat traiau bunicii, sora tatalui meu a mai mutat gardul iar bunicii au cedat o portiune mica de teren pentru a crea o ulita, cale de acces pentru sora tatalui meu, dar aceste lucruri nu s-au facut cu inscrisuri. Sora tatalui meu mai are o cale de acces in proprietatea sa de o suprafata mult mai mare, poate intra o masina de pompieri. Acum doi ani tatal meu s-a imbolnavit si a decedat. Cu cateva luni inainte de decesul sau, tatal meu a decis sa-mi lase mie proprietatea prin contract de vanzare-cumparare. Pe acest contract de vanzare cumparare figureaza tot suprafata de 650mp, dar as vrea sa revendic suprafata totala care exista pe actul de proprietate al bunicilor mei de 770mp. Cum trebuie sa procedez sa pot revendica diferenta de teren, daca este posibil si ce sanse as avea?? Vreau sa mai precizez si faptul ca sora tataului meu a decedat si ea anul trecut, dar au ramas sotul ei, fiica ei si un nepot, iar pe cale amiabila nu pot ajunge la o intelegere cu ei deoarece nu vor sa renunte la acea ulita.
Va multumesc anticipat!!
In situatia in care atat certificatul de mostenitor cat si titlul de proprietate atesta dreptul de proprietate asupra suprafetei de 650 mp,care este temeiul legal pe care intelegeti sa il invocati pentru a ridica pretentia asupra suprafetei diferenta ?
suprafata din actul de proprietate al bunicilor pe care inca il posed, totusi si acel act de proprietate al lor este un act oficial si valabil nu?? Nu poate fi vorba de o eroare umana??
Vreau pamantul inapoi
DOTZ
Bunicii mei detineau la tara un teren cu un imobil pe el. Pe actul de proprietate detinut de bunicii mei era o suprafata de 740mp. Dupa decesul bunicilor ... (vezi toată discuția)