avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare diferenta suprafata teren ,in fapt fata de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare diferenta suprafata teren ,in fapt fata de acte

Impreuna cu sotia am dobandit dreptul de nuda proprietate inscris in cartea funciara, in urma unui act de donatie de la soacra mea, actul prevede uzul fruct viager si interdictia de instrainare a imobilului cu terenul aferent inscrise in cartea funciara ca si sarcini.Mentionez ca in actul de donatie se face referire la scutire de raport, (sotia mai are o sora care a primit o alta proprietate),si la faptul ca suntem scutiti de evictiune.Terenul are in realitate 1400mp dar in acte sunt trecuti doar 650 mp,diferenta de teren a fost cumparata de bunici prin anii 50 si nu se mai gaseste acel act fiind facut de mana.In acest fel nu s-au intabulat in 1992 decat pe cei 650mp.
1.Intrebarea este cum pot eu si sotia sa intabulam diferenta de teren direct pe numele nostru.Mentionez ca terenul se afla bine delimitat intre intre garduri, unele de beton altle de panouri bordurate infipte in beton ,pe doua laturi in spate si dreapta gardul este facut de vecini cu fundatie de beton iar in stanga este casa vecinului chiar pe hotar.
2.Poate soacra sa renunte la actul de donatia daca da in ce mod.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Eugen Titoiu , Avocat 19:33, 20 Martie 2011
soacra dvs ar trebui sa promoveze in instanta o actiune pt constatarea uzucapiunii si a a dobandi un drept de proprietate asupra suprafetei pt care nu detine acte in prezent.
Direct pe numele dumneavoastra nu se poate . Numai soacra si dupa decesul acesteia toti descendentii sai, deci si sora sotiei .
Nu poate sa renunte, donatia poate fi desfiintata numai de catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau pamantul inapoi DOTZ DOTZ Bunicii mei detineau la tara un teren cu un imobil pe el. Pe actul de proprietate detinut de bunicii mei era o suprafata de 740mp. Dupa decesul bunicilor ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar o casa dar nu are toata suprafata trecuta in acte berasiov berasiov doresc sa cumpar o casa in suprafata de 950mp,aceasta consta in casa+anexe in suprafata de 300mp si gradina in suprafata de 650mp. proprietarul actual are in ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa revendic diferenta de teren?? DOTZ DOTZ Bunicii mei detineau la tara un teren cu un imobil pe el. Pe actul de proprietate detinut de bunicii mei era o suprafata de 770mp. Dupa decesul bunicilor ... (vezi toată discuția)