avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Încălcarea dreptului la intimitate și viata privata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Încălcarea dreptului la intimitate și viata privata

Va salut cu respect. Va deranjez cu o problema. De curând m_am mutat cu familia într-un apartament nou aflat într-o scară de bloc prevazuta cu uscătoare (camere pentru încât haine, la fiecare nivel excepție făcând parterul). Încă din prima zi de când ne-am mutat acolo, o vecină de la etajul următor ne-a adus în vedere faptul ca acel uscător va fi folosit de 5 familii. Ok, e foarte corect. Problema este o alta vecina de la apartamentul alăturat care nu aee altceva de făcut dacat sa ne urmărească. Într-o zi am lăsat bicicleta fiului meu în acel uscător urmând ca după o zi sau două sa o duc la fratele meu la curte deoarece noi nu avem loc de depozitare. Vecina de alături (care ne urmărește orice mișcare) a venit la noi la ușă și i-a spus soției sa scoată biciclete de acolo ca ea nu are loc pentru a usca hainele din cauza bicicletei(bicicletă pt copil). Soția a fost de acord, a scos bicicleta și totodată a întrebat vecina dacă sunt anumite zile în care poate usca rufele, dacă există o ordine sau un tabel ceva. Vecina a spus ca poate usca când vrea, atâta timp cât nu are nimeni altcineva rufele la uscat acolo. Problema este că după ceva zile aceeași vecină a venit iar la ușa noastră și a început sa tipe la soția mea ca spală prea des și ca să aibă grijă să nu o mai supere căci ea lucrează la tribunal și multe altele. Specific ca acasă era și tatăl meu care urma sa stea cu copilul căci soția se ducea la serviciu, copil care a fost șocat și speriat de comportamentul acelei vecine. Întrebarea este. Ce a făcut acea vecină se poate încadra la încălcarea dreptului la intimitate și viață privată ? Ce pot face sa rezolv această problemă pe cale legală?

Alte discuții în legătură

Uscator pentru rufe sau depozit pentru carucioare? Adriana Zuzu Adriana Zuzu Locuiesc din 1995,la parterul unui bloc.Am preluat cheia de la uscatorul de la parter,de la inginerul care ne-a facut predarea apartamentelor.Mi-a spus sa-i ... (vezi toată discuția)
In ce conditii si de catre cine pot fi amendata? - uscatoria blocului simonasim simonasim Buna ziua, locuiesc la bloc si de cand m-am mutat vecinii mei nu mai incap de mine.La inceput ,seful de scara mi-a spus ca nu am dreptul sa-mi usuc rufele in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. locuiesc in timisoara, intr-un bloc cu patru etaje, ... RobertMihoc RobertMihoc Buna ziua. Locuiesc in Timisoara, intr-un bloc cu patru etaje, la parter. Am geam atat la strada, cat si la gradina din spatele blocului, care are accesul ... (vezi toată discuția)