avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie - sponsorizare antrenor
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie - sponsorizare antrenor

Buna ziua

Este legal ca o asociatie care promoveaza valorilor sociale din sport, sa sponsorizeze o persoana fizica care antreneaza o echipa de fotbal cu o suma lunara?
Daca da, ce documente sunt necesare?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:17, 3 Decembrie 2019
Cam suna a prestare de servicii pe care o face antrenorul. Nu as recomanda sponsorizare.
Un ONG in mod normal nu ar trebui sa dea sponsorizari, ci donatii, daca vrea sa faca acte caritabile. Insa ce scrieti Dvs. indica alta intentie. In acest caz ar trebui sa faca o donatie catre persoana juridica de care apartine echipa de fotbal, donatie cu sarcine, in sensul obligatiei ca acea suma sa fie folosita pentru salarizarea / indemnizarea acelei persoane, In extremis ar merge si sponsorizarea persoanei fizice, dar care ar fi ratiunea? Si cum se va justifica ca nu e o evitare a incheierii unui contract de munca, daca e platit sa presteze cuiva o munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong vrea să ofere bani unei persoane fizice. care e forma legală: sponsorizare sau donație? alex__ alex__ Buna ziua! Intrebarea este daca din punct de vedere legal ONG-urile au voie sa faca sponsorizari (catre o persoana fizica) sau doar firmele sunt cele ... (vezi toată discuția)
Suma platita si neimpozabila rugby15 rugby15 Buna ziua ! va rog sa-mi spuneti daca o Asociatie infiintata pe Legea 26 / 2000 poate sa plateasca din fondurile proprii , sume de bani catre diverse persoane ... (vezi toată discuția)
Model contract de sponsorizare simona ch simona ch O asociatie s-a implicat intr-o actiune caritabila si a obtinut bani din sponsorizari. Acesti bani au fost folositi in scopul pentru care au fost stransi, dar ... (vezi toată discuția)