avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna ziua am și eu o întrebare dacă sunt însărcinată în 4 săptămâni dacă mă angajez până la luna nașteri pot beneficia de concediu prenatal???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:59, 17 Octombrie 2019
Daca va referiti la concediul medical(pre si postnatal),trebuie sa aveti stagiu minim de cotizare 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu prenatal.
Pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru concediul de maternitate, trebuie sa aveti un stagiu minim de asigurare (cotizare) de cel putin 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.
Buna ziua,

Adaug o intrebare: cum influenteaza un program de lucru de 6 ore (in loc de 8 ore pe zi) -> modul de calcul al stagiului de cotizare? Va ramane tot 6 luni ? Aceste 6 luni trebuie sa fie consecutive? Multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legii : aveti nevoie de cel putin 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

Prin urmare, cele 6 luni nu trebuie sa fie consecutive.
Cornel Vasile a scris:

Potrivit legii : aveti nevoie de cel putin 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

Prin urmare, cele 6 luni nu trebuie sa fie consecutive.
Buna ziua. Insist totusi pe un aspect: 6 luni x 8h/zi = 6 luni x 6h/zi ?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, pentru perioada lucrata timp partial de 4 ore, pentru perioada 21.11.2012 pana in 29.11.2013, = 1 an si 8 zile vechime ( in munca) este corect? temeiul ... (vezi toată discuția)
Reducerea timpului de lucru Gabriel196770 Gabriel196770 Bună seara Se poate cere reducerea timpului de lucru de la 8 ore la 6 ore in locul cererii de concediul fără plată la care ne obligă conducerea care ne ... (vezi toată discuția)