avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicare lege 153/2017
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicare lege 153/2017

Daca un salariat este angajat/promovat , cum aflu ca exista /nu exista functie similara in plata pentru a aplica art 39 (1) sau (2) din Legea 153/2017? Poate fi valabil un centralizator al statului de personal aprobat/avizat cu cateva luni anterioare angajarii/promovarii(care a suferit modificari intre timp) sau trebuie un centralizator din luna cand se face modificarea?
Mai exact as vrea sa stiu care este documentul care arata ca exista functie similara in plata si daca are legatura cu data angajarii/promovarii.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2019
Mihaela Neculau, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Neculau , utilizator 12:04, 27 Septembrie 2019
Organigrama sau statul de functii coroborate cu statul de plata.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, dar as vrea sa va prezint situatia mai amanuntit: eu in 01.11.2017 am fost promovata de la registrator medical debutant gradatia 3 la reg. med gradatia 3. In luna octombrie cand a fost facuta decizia, in plata nu exista niciun reg. med. gradatia 3 , aceasta functie a fost transformata in reg med gradatia 4 ,din august 2017. Cand am cerut lamuriri in acest sens (cam tarziu ce-i drept), mi-au aratat un centralizator al statului de personal la data de 01.05.2017( 6 luni inaintea promovarii mele ) , in care se regaseste o functie similara in plata, acea functie figurand chiar si cu clasa (aceasta nemairegasindu-se dupa Legea cadru).
Eu am inteles din raspunsul dvs ca functia similara in plata trebuie sa se regaseasca pe statul de plata in luna octombrie, dar ce pot eu solicita de la biroul RUNOS pentru a lamuri daca salariul a fost stabilit corect cand am fost promovata conf L 153/2017 art 39 in octombrie 2017?
Mentionez ca vreau sa rezolv aceasta situatie pe cale amiabila, deocamdata.
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2019
Mihaela Neculau, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare - cum se va calcul salariul ? ce prevederi legale se vor aplica ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog foarte frumos sa ma ajutati cu un raspuns ! In urma unui examen, 3 salariati au fost promovat pe un grad profesional imediat ... (vezi toată discuția)
Salariu personal contractual muzeu Barberas Barberas Buna ziua, Ma numesc Dan Manuel si lucrez in sectorul bugetar, ramura cultura. As avea o intrebare referitor la salariul personalului contractual , mai exact ... (vezi toată discuția)
Reducere venituri salariale? sunt cadru didactic și în 1.09.2017 ... elenaalbean elenaalbean Reducere venituri salariale? Sunt cadru didactic și în 1.09.2017 am revenit la catedra de profesor după 2 ani în care am fost detașata pe funcția de ... (vezi toată discuția)