avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionar pe Legea 223
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionar pe Legea 223

Sunt beneficiar al Legii nr. 223/2015, avand pensie de serviciu pentru limita de varsta. Am iesit la pensie la cerere in martie 2016, cand aveam o vechime de 33 de ani si 5 luni. Varsa la care as fi fost scos din sistem automat, era 57 de ani, mai exact as fi avut aceasta varsta in 2020.
La trei luni dupa iesirea la pensie m-am angajat in mediul privat, mai exact de peste 3 ani.
As dori sa va adresez urmatoarele intrebari:
1. Pensia militara se indexeaza cu perioadele in care lucrez in mediul privat, avand in vedere ca platesc toate oligatiile la stat?
2. Pentru perioada in care lucrez la privat, mai pot obtine o alta pensie, de data aceasta civila? Cand si in ce conditii?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas sotie supravietuitoare in baza legii 223/2015, privind pensiile militare de stat shony25 shony25 Buna ziua, In urma decesului sotului sustinator in anul 2020, iesit la pensie de serviciu anticipata in anul 2007, in baza Legii 179/2004, privind pensiile ... (vezi toată discuția)
Pensionar militar 2020 pensie limita de varsta legea nr .223/2015 ... alexkal alexkal Pensionar militar 2020 pensie limita de varsta Legea nr .223/2015 art.21 pot lucra in privat legal fara ca pensia sa fie afectata ? (vezi toată discuția)
Pensie silviupodea123 silviupodea123 Bun găsit! Am fost polițist în Ministerul Afacerilor Interne. Sunt pensionar din 09 septembrie 2017,cu gradul de colonel în rezervă. M-am pensionat ... (vezi toată discuția)