avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... In art. 19 di legea 223/2015 actualizata, se vorbește ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

In art. 19 di legea 223/2015 actualizata, se vorbește de pensionare ...

In art. 19 di legea 223/2015 actualizata, se vorbește de pensionare militara la vârsta standard și cu cei peste 10 ani vechime.Pentru cei ieșiți din sistem,înainte de intrarea în vigoare a acestei legi poate fi aplicată anexa vârsta standard(după anul nașterii/anul lună ieșirii la pensie?)….Concret anul luna nașterii noiembrie 1966,la data ieșirii din sistem(demisie 2011),22 ani vechime totala din care 14 ani și 8 luni militar(se poate rotunji la 15 ani?vechimea în serviciu?)sau e doar pe total?Cand pot iesi la pensie?Am sărit de la un articol la altul sa inteleg legea asta.Am ajuns la ART 29 al. 2 citind ca se poate beneficia de pensie serviciu și cu cei cu <25 ani total dar cu penalizare 1/100 ptr fiecare an lipsa..Nedunerirea mea este ce înseamnă vârsta standard în cadrul articolului 19 din lege?65 ani împliniți sau cea prezentată în Anexa Lege(din care s a scăzut reducerea?).Multumesc.

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas sotie supravietuitoare in baza legii 223/2015, privind pensiile militare de stat shony25 shony25 Buna ziua, In urma decesului sotului sustinator in anul 2020, iesit la pensie de serviciu anticipata in anul 2007, in baza Legii 179/2004, privind pensiile ... (vezi toată discuția)
La ce tip de pensie mă încadrez la 47 de ani? Daniel73 Daniel73 Am în sistemul militar 29 de anI, 2 ani scoala militara și 27 de ani in serviciu fiind 21 de ani pe condiții speciale și 6 ani pe deosebite. De curând am ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare pentru militari Dreptul muncii Dreptul muncii Cat este varsta de pensionare pentru militari, acum cu noua lege a pensiilor? A ramas la 55 ani sau este la 60 de ani, pentru fiecare caz in parte (in functie ... (vezi toată discuția)