avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Tăiere nuc
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Tăiere nuc

Bună ziua! O vecină de a mea a tăiat ieri un nuc, acesta a căzut peste firele de curent electric și conexiune la rețelele de telefonie, rămânând fără electricitate circa 6 ore până la remedierea situației. Precizez că locuim la curte. Poate fi respectiva sancționată contravențional conform Lg. 348/2003?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:38, 28 Septembrie 2019
Defrișarea fără autorizație a plantațiilor de pomi fructiferi, indiferent de forma de proprietate, cu o suprafață mai mare de 0,5 ha, sau a plantațiilor de arbuști fructiferi cu o suprafață mai mare de 0,2 ha, precum și a nucilor sau a castanilor comestibili, indiferent de sistemul de cultură, constituie contravenție și se pedepsește cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute în prezenta lege se fac prin proces-verbal încheiat de organele de control abilitate din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Economiei și Finanțelor și Ministerului Internelor și Reformei Administrative, potrivit atribuțiilor ce le revin conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii bodo gabriella bodo gabriella Doresc sa stiu daca intr-o gradina particulara la care sunt eu proprietar, din cauza vremii urate un pom fructifer sau un nuc se rupe din radacina trebuie ... (vezi toată discuția)
Taierea unui nuc de pe proprietate privata mariapopescu mariapopescu Pentru taierea unui nuc crescut razlet pe proprietate privata este nevoie de autorizatie? Legea din 2008 care completeaza legea pomiculturii din 2003 ce ... (vezi toată discuția)
Taiere nuc marisviorel marisviorel ce demersuri trebuie sa fac pentru a putea sa tai un nuc care a cresut prea inalt si este amenintator peste firele electrice si peste casa sau daca-l vand care ... (vezi toată discuția)