avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna!
Am si eu o nedumerire, mai exact bunica mea. In satul ei natal au ramas niste terenuri dupa moartea strabunicii care au fost lucrate fara forme legale de niste sateni. Erau 3 frati fiecare avand copii iar la ora actuala doar bunica mai e in viata. Recent a fost contactata de niste reprezentati ai primariei din respectivul sat pentru a intabula pamantul pe numele ei spunandu-i ca nu mai este nevoie de succesiune in caz contrar il vor intabula pe numele celor care l-au lucrat in tot acest timp fara a plati vreun impozit. Acum, intrebarile mele sunt: poate fi intabulat pamantul pe acei indivizi? poate bunica pur si simplu sa mearga sa il intabuleze pe ea fara a avea conflicte cu copiii fratilor ei(in cazul in care ar avea vreo pretentie la mostenire) iar ulterior sa faca un contract de vanzare-cumparare pe numele meu? O mentiune care insa nu stiu ce greutate ar putea avea din punct de vedere legal, ar fi ca strabunica a fost pana la deces in intretinerea bunicii mele ea neavand nici un venit iar ceilalti doi fii necontribuind in nici un fel. Va multumesc, o seara buna!

Alte discuții în legătură

Mostenire spremusik spremusik Dupa moartea tatalui meu, unul din frati a inceput in secret demersurile privind dezbaterea mostenirii. Fratele meu sustine ca aceasta casa nu era trecuta ... (vezi toată discuția)
Terenuri declarate/nedeclarate nicole852107 nicole852107 buna seara,pana in anul 1995,parintii mei au avut grija de bunica,in acelasi timp facandule si contract de intretinere pe casa.in tot timpul acesta (pana in ... (vezi toată discuția)
Istoric proprietari teren extravilan AlinBR AlinBR Ca o scurta introducere doresc sa precizez că m-am nascut la sat iar apoi am plecat la studii si nu am mai revenit pana acum 2 ani cand m-am mutat din nou in ... (vezi toată discuția)