avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba si preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba si preaviz

Buna seara,

Am un contract de munca pe o perioada determinata, unde este stipulat faptul ca in caz de concediere/demisie perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare, dar mai este notata si o perioada de proba de 15 zile lucratoare. Intrebarea este urmatoarea: daca eu ma incadrez in cele 15 zile lucratoare de proba pot sa ii anunt ca nu mai doresc sa continui fara acel preaviz de 20 zile lucratoare?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: eva_alexa29 , utilizator 09:59, 30 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti face asa ceva.

Codul Muncii
art.31
.....
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
.....

Notificarea privind incetarea contractului individual de munca, in temeiul art. 31 alin.3 C.mun. trebuie depusa, cel mai tarziu, in ultima zi a perioadei de proba.
Multumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

Da, puteti face asa ceva.

Codul Muncii
art.31
.....
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
.....

Notificarea privind incetarea contractului individual de munca, in temeiul art. 31 alin.3 C.mun. trebuie depusa, cel mai tarziu, in ultima zi a perioadei de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca si demisia speranta1977 speranta1977 Buna ziua, M-am angat de curand si am incheiat un contract de munca pe perioada nedeterminata in care este stipulat ca perioada de proba este de 90 zile , ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba cristinna096 cristinna096 Buna! Vreau sa plec de la actualul loc de munca si seful m a amenintat ca ne vedem in instanta daca plec. Tin sa anunt cum ca in contract scrie ca perioada de ... (vezi toată discuția)