In 27.09.219 am aflat intamplator de la oficiul "Taxe si Impozite" unde ma aflam pentru a face o plata, ca figurez in sistemul lor informatic cu o amenda in valoare de 1.000 RON pentru apel la 112. Amenda data din iulie 2018, nu are semnatura mea si habar nu am avut ca ar fi fost emisa. Mai mult descrierea faptelor de catre agentul constatator nu corespunde realitatii. Consider ca in baza unui document FALS, despre a carui emitere nu am stiut, sunt acum obligata la plata unei amenzi foarte mari, 1.000 RON.
Circumstantele au fost urmatoarele:
am apelat numarul de urgenta 112 in data de 04.07.2018, ora 22.20, pentru ca sotul meu a facut imposibila intrarea mea in domiciliul comun prin blocarea completa a portii de acces cu o duba de mari dimensiuni. Stiind ca sotul meu este sub infulenta alcoolului si foarte violent, temandu-ma de reactia lui, am apelat numarul de urgenta 112 pentru a fi ajuata sa patrund in casa. Mentionez ca sunt dependenta de conectarea la un generator de oxigen pe timpul noptii, generator care se afla in casa, subsemanta fiind pensionata cu invaliditate tip II si incadrata in gradul de handicap grav, conform certificatelor anexate. Prin blocarea accesului in locuinta proprie eram deci impiedicata si de la tratamentul medical cu oxigen, tratament care imi este vital. Am descris aceasta situatie atat dispecerei de la 112 cat si ofiterului de la Politia Prahova cu care dispecera mi-a facut legatura. Ofiterul de politie de serviciu la 112 a decis ca interventia este necesara, m-a apelat inapoi, de la numarul 02443020300, pe numarul meu de mobil si mi-a spus sa astept venirea unui echipaj.
Agentul de politie sosit la fata locului a constat ca accesul in curte este blocat. A reusit, dispunand de o forta fizica superioara subsemnatei, sa forteze putin poarta pentru un timp scurt. Am reusit astfel, cu mare greutate, sa patrund in curtea proprie prin spatiul deosebit de ingust creat intre gard si duba care bloca accesul. interventia agentului de politie a fost deci salutara si absolut necesara, dovedind ca nu am apelat inutil numarul de urgenta 112.
Va rog, cu respect, sa constatati ca faptele descrise in procesul verbal nu corespund realitatii. Nu se mentioneaza blocarea portii, iar agentul de politie omite sa spuna cum a intervenit pentru a ma ajuta sa patrund in propria-mi curte.
Agentul nu mi-a spus ca-mi completeaza un proces verbal, act in care aveam dreptul legal sa-mi trec oservatiile si pe care sa-l semnez, iar cand mi-a solicitat cartea de identitate m-a lasat sa inteleg ca-mi verifica, de fapt, adresa.
Mentionez ca acesta a fost primul si unicul apel facut vreodata de mine la numarul de urgenta 112.
Ce drepturi mi-au fost incalcate prin faptul ca PV nu are semnatura mea si ca descrierea faptelor nu este cea reala?
Multumesc,