avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Inselatorie
Discuție deschisă în Executare silită

Inselatorie

Pe 26 mai 2011 am luat imprumut de la o persoana fizica, 60 000 lei, cu obligatia sa ii restitui in 60 de zile.
Pe 1 iulie 2011, i-am restituit intreaga suma, deci dupa 35 de zile, direct in contul bancar al persoanei respective, dovada fiind extrasul de cont bancar stampilat si semnat de banca.
In luna decembrie 2012, dupa 18 luni de la achitarea sumei, persoana se prezinta cu contractul de imprumut la un executor judecatoresc, iar acesta declanseaza executarea silita ptr suma de 60 000lei, executare ce se pune in miscare incepand cu 1 martie 2013. Personal nu am luat la cunostinta despre executare decat in urma cu 2 luni, fiindca de la adresa de domiciliu eu m-am mutat in octombrie 2012. Pana in prezent, mi s-a retinut din pensie suma de 46 000 lei.
Dovada a faptului ca a obtinut un castig financiar necuvenit, luna de luna, timp de aproape 7 ani, stau si declaratiile de avere ale persoanei care m-a inselat, declaratii in care nu apare in niciun an ca m-ar fi imprumutat cu 60 000 lei si nici ca a obtinut venituri banesti an de an, in valoare de 6500 lei/an, din imprumuturi acordate unei alte persoane.
Va rog sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez ca sa imi recuperez banii opriti prin inselaciune.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:57, 4 Octombrie 2019
Mergeti la executorul judecatoresc si faceti dovada efectuarii platii.

Cereti stoparea executarii silite, intrucat debitul a fost achitat.
Daca nu se intampla asta, adresati-va instantei de judecata pentru stoparea executarii silite.
Dacă nu vă înțelegeți cu executorul va trebui să faceți o contestație la executare, solicitând inclusiv întoarcerea executării!
Nu m-am inteles cu executorul.
Catre cine fac contestatia la executare
si solicitarea ptr intoarcerea executarii?
Fapta comisa poate face obiectul unei plangeri penale ptr fals in declaratii, fals in inscrisuri, inselaciune?
Pot sa ma adresez Agentiei Nationale de Integritate ptr declaratiile de avere neconforme cu adevarul care este probat cu documente?
Va multumesc!
In mod normal trebuie sa depuneti contestatie la judecatorie. Va recomand sa angajati pe cineva pentru aceasta speta. Cred ca va fi necesar sa solicitati si repunerea in termen (pentru motive temeinice ce trebuie probate). Nu aveti treaba cu ANI sau alte institutii. SIngura sansa este prin instanta. Nici macar plangerea penala nu va ajuta. Oricum, nu mai pierdeti timpul. A trecut deja prea mult timp si este posibil sa nu se mai poata face nimic (2 luni de cand ati aflat; e foarte mult timp).
La instanța competentă, contractați servicii avocațiale!

Alte discuții în legătură

Executare silita ionmarius75 ionmarius75 Am si eu o speță la care v-as ruga să îmi dați un răspuns.Am fost executat silit în urma imposibilitatii de a mai plăti un credit bancar.Sa instituit ... (vezi toată discuția)
Titlu executor g2na g2na buna ziua, am o mare problema cu o banca, in sensul ca in urma cu aprox 7 ani , fratele meu a achizitionat prin imprumut bancar un produs. si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat pentru intreruperea executari gemilia gemilia spune-tiva rog se poate deschide proces in instanta pentru anularea contractului de imprumut ?suma 2ooo euro dar exista dosar executional pentru acest imprumut ... (vezi toată discuția)