avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordinul de protecție: o armă împotriva tuturor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordinul de protecție: o armă împotriva tuturor bărbaților sau o nouă formă de dictatură a justiției?

Potrivit art. 24 din lege durata măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie se stabileşte de judecător, fără a putea depăşi 6 luni de la data emiterii ordinului. Prin acest ordin sunt dispuse măsuri în vederea înlăturării stării de pericol. Astfel, preluând din practica şi legislaţia statelor occidentale în materia combaterii violenţei în familie, legea română permite judecătorului să dispună, potrivit art. 23 alin. (1)
Un simplu Politist iti poate distruge viata ta si a copiilor tai printr-un singur ordin de protectie care nu ii trebuiesc niciun fel de dovezi ci numai o reclamatie care automat devine probatoriu. Poti avea toata dreptatea din lume un vagon cu probe,... nu conteaza e vina ta ca te-ai nascut barbat sau in vederea altora o femeie are nevoie de un barbat ca un peste de o bicicleta si toti barbatii sunt potentiatori violatori, agresori sau pedofili.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
7 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util

Ordinul politistului e provizoriu si are o durata de 5 zile si trebuie confirmat de procuror si apoi de instanta. Chiar si dispus de instanta, ordinul poate fi pentru o luna, 2, 3, nu e obligatorie durata maxima de 6 luni! E valabil in toata lumea civilizata. In multe tari se da ordin de protectie fara obligatie de relatie de rudenie intre victima si agresor si se mai da si hartuitorilor. Asa se educa lumea!
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
@aureliu
ordinul de protectie trebuie sa fie o masura efectiva si urgenta in situatia in care victimele chiar au nevoie de el.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util


againstPAS a scris:

@aureliu
ordinul de protectie trebuie sa fie o masura efectiva si urgenta in situatia in care victimele chiar au nevoie de el.

sa intelegem ca abuzurile sa fie la liber? ca si alegerile, ce ar fi sa lasam judecatorii sa decida alegerile sau chiar sri???
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate, din cauza celor care pe pile și relații și minciuni obțin aceste ordine de protecție instantele îl dau atât de greu și de cele mai multe ori adevăratele victime nu beneficiază de el și sunt bătute și omorâte.
Va sfătuiesc sa va schimbați atitudinea când ajungeți în instanta. Vehementa și indignarea sunt interpretate de către autorități drept agresivitate. Discutați cu un avocat sa va îndrume despre cum puteți gestiona situația din punct de vedere legal și cum va puteți apară.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
strangeti probe, aparati-va, vedeti cine va poate fi martor, angajati un avocat daca e posibil mai ales ca puteti recupera ulterior banii de la reclamanta "victima imaginara".

Alte discuții în legătură

Divort marinela_2017 marinela_2017 Buna ziua, Sunt in divort cu sotul meu, stam intr-o locuinta sociala, data de primarie, titular de contract sunt eu. Chiar nu mai putem locui impreuna, am ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie consumer consumer Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii se poate obtine un ordin de restrictie, daca se poate, impotriva unei persoane incarcerate, care este pe cale sa ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Ma intereseaza parerea persoanelor avizate care cred ca imi pot oferi o indrumare. As dori sa stiu in ce conditii se aplica legea impotriva ... (vezi toată discuția)