avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general NIR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

NIR

AM O INTREP.INDIV. SI SUNT NEPLATITOARE DE T.V A CUM TREBUIE SA COMPLECTEZ N.I.R-UL FARA T.V.A?EU CAND CUMPAR PRODUSELE AU T.V.A -UL ADAUGAT...!!!!!!!M
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:24, 30 Noiembrie 2009
Daca sunteti neplatitor de tva , asta inseamna ca nu puteti deduce tva , deci daca dumneavoastra cumparati un produs cu 1 lei , cu tot cu tva , dupa ce bagati un adaos de exemplu de 20 % , pretul de vanzare va fi de 1,20 lei .
Inregistrarea in contabilitate o sa fie
371 %
401
378
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
Costinel Burca, Contabil
:offtopic:
@gabi 27: va rog nu postati mesaje duble ; multumesc
Va rog sa scrieti mesajele cu litere mici; literele mari sint dificil de citit ; multumesc
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile stoc marfa din platitor tva la neplatitor tva dohanicamihaela dohanicamihaela :help:am o firma care de la 1 februarie a devenit neplatitoare de tva si am un stoc de marfa ,,comert cu amanuntul,, eu ce inregistrari trebuie sa fac sa mi ... (vezi toată discuția)
Nota contabila achizitie marfa miutaradu miutaradu am aprovizionat la magazin marfa de la un furnizor fiind neplatitor de tva(gestionarul nu a observat) am facut nota contabila 371=401 371=378 dupa ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva NEG_DORI NEG_DORI va rog vreau sa stiu si eu care sunt inreg contabile la ajustare tva stoc de marfa comert cu amanuntul trecere de la platitor de tva la neplatitor .imi ... (vezi toată discuția)