avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare prenume in urma casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare prenume in urma casatoriei

Buna ziua, oare in urma casatoriei unul dintre soti isi poate schimba si prenumele?
Cel mai recent răspuns: alpinada , utilizator 16:06, 3 Octombrie 2019
Nu.
Legea prevede ca se poate schimba numele de familie, in urmatoarele variante: numele sotiei, numele sotului sau numle amandurora reunite.
Daca doriti schimbarea prenumelui, trebuie sa va adresati insnatei din Romania.
Prenumele vi-l schimbați pe calea administrativă, mergeți la starea civilă și formulați o cerere motivată!
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie mihneab mihneab Buna..As dori sa imi schimb numele de familie si sa il iau pe cel al bunicii mele.Existab aceasta posibilitate?Si daca da, ce demersuri trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dumilor dumilor Buna ziua. Sunt divortata si mi-am pastrat numele din casatorie pentru copilul care mi-a fost incredintat, dar nu mai vreau numele fostului sot. Ce se poate ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de nume pe cale administrativa Ares-3 Ares-3 Sunt considerate ca intemeiate cererile de schimbare a numelui in urmatoarele cazuri: a) cand numele este format din expresii indecente, ridicole ori ... (vezi toată discuția)