avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea silita.
Discuție deschisă în Executare silită

executarea silita.

se poate executa silit un apartament fără că acesta să aibă cadastru și intabulare?
Cel mai recent răspuns: cioara 1972 , utilizator 16:45, 7 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate. Executorul va cere intabularea în cartea funciară, după care va fi scos la licitație. Nu poate fi executat silit până nu-l intabulează.
mulțumesc mult

Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator
daca executorul va cere intabularea in cartea funciară de ce același executor a zis că eu creditor trebuie sa fac cadastru și intabulare și să suport material această treabă....probabil că o să plătesc și impozitul debitorului că sa meargă treabă înainte.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
cioara 1972, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Executorul este angajat de creditor, dar nu plătește din buzunarul lui. Cheltuielile de executare sunt suportate la început de creditor.

Creditorul face cadastrarea și intabularea pe cheltuială proprie, executorul judecătoresc, doar execută ordinele creditorului, dar pe banii creditorului.

Da, trebuie să plătiți și impozitul, dacă vreți să adjudecați imobilul.
Din prețul de vânzare al imobilului, ar trebui sa vă recuperați și cheltuielile de executare silită.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
Dapix, utilizator
mulțumesc mult inca o data pentru informatie

Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren fara cadastru si intabulare messsi messsi Care sunt metodele prin care se poate cumpara un teren fara cadastru si intabulare ? (vezi toată discuția)
Apartament la licitatie sorin0206 sorin0206 salutare ,am citeva nelamuriri si va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi scrieti concret ce ar trebui sa fac in cazul meu.Am participat la licitatia unui ... (vezi toată discuția)
Intabulare imobil vandyk vandyk Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie pentru care as dori sfatul unor persoane avizate. In 2018 am achizitionat un imobil la executare silita. ... (vezi toată discuția)