avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa la vinzarea unui imobil???
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa la vinzarea unui imobil???

Buna,ma numesc nello,sunt nou printre voi si asi avea o intrebare putin controversata.
Am cumparat un apartament in 2004 care acuma vreau sa-l vind. In calitate de vinzator eu am de platit vreo taxa cum ar fi impozit??? pentru diferenta de pret intre cumparare si vinzare sau ptr intreaga suma???
Va multumesc ptr ajutor.!
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 21:54, 1 Decembrie 2009
Veti plati un impozit pe venitul rezultat din vanzare.
Codul fiscal prevede:
Art. 77 ind. 1. - (1) La transferul dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia, prin acte juridice intre vii asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii, contribuabilii datoreaza un impozit care se calculeaza astfel:
a) pentru constructiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum si pentru terenurile de orice fel fara constructii, dobandite intr-un termen de pana la 3 ani inclusiv:
- 3% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv;
b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobandite la o data mai mare de 3 ani:
- 2% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv.
Dvs va incadrati la pct b) si bineinteles calculul se face pentru pretul intreg de vanzare al apartamentului.
Multumesc mult de tot,daca inteleg bine,la un presupus pret de 65.000euro pret real,ar fi 65000x4,2=278200lei,in consecventa 4000+1%din 78200=782,pentru un total de 4782ron/4,2=1138 euro aproximativ.
Eu dupa logica mea asa am reusit sa interpretez acst procentaj,asa ca asi dori sa stiu daca am reusit sa inteleg.
Va multumesc mult de tot.
Da, mi-a dat si mie tot atat, adica 1115 euro pentru ca am luat 1 euro=4.3 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit vanzare apartament ContSters78406 ContSters78406 Pentru un apartament care este obtinut dintr-o mostenire, mostenire dezbatuta in termenul legal de 2 ani, locuinta cumparata in urma cu 9 ani, care mai este ... (vezi toată discuția)
Impozitul de 16% la vanzarea unei locuinte? elena neagu elena neagu Am cumparat anul acesta locuinta de la A.F.I.....pe care dorim sa o vindem.Locuinta a fost cumparata la un pret foarte ieftin...se aplica impozitul de 16% la ... (vezi toată discuția)
Taxe la vanzare imobil ContemporaryCaveman ContemporaryCaveman Buna Seara, Va rog sa-mi spuna si mie cineva, daca se poate, cum se calculeaza taxele care se platesc la vanzarea unui imobil? Conteaza suma cu care s-a ... (vezi toată discuția)