avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Am și eu o nelamurire legata de concediu medical. Eu am fost în Ccc si am revenit în luna Mai. În luna August am intrat in medical . Toata luna lui Septembrie am fost in medical si acum cand a bagat salariu am luat cam putini bani. Întrebarea mea este : Cum se calculeaza concediul medical, din venitul net sau brut ? Cum a fost calculat în cazul meu avand decat cateva luni lucrate ?
Cel mai recent răspuns: Bodirlau Valentina , utilizator 07:45, 8 Octombrie 2019
Baza de calcul a indemnizației se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

Din indemnizatie se retine : CAS - 25%, impozit pe venit 10% (nu se suporta impozit pentru certificatele medicale care au unul dintre codurile: 08; 09; 15, insa pentru restul codurilor se suporta).
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pe luna iulie am avut concediu prenatal, am o neclaritate ... cory1983 cory1983 Buna ziua, pe luna iulie am avut concediu prenatal, am o neclaritate privind modul de calcul. Se face media pe ultimile 6 luni din venitul brut (cel din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizație de medical? VLADUTZA07 VLADUTZA07 Buna Am un concediu medical cu boala obisnuita pentru aprilie. In ultiumele 12 luni am avut o intrerupere de 3 luni( lunile noiembrie, octombrie si ... (vezi toată discuția)