Bună seara! Soacra mea a cumpărat împreună cu cel de-al doilea ei soț apartamentul în care locuia inițial doar ea, în alt oraș decât cel în care stăm noi. Soțul a murit în 2009, dar fiul lui (amândoi au câte un fiu din căsătorii anterioare) nu a vrut să se facă dezbaterea succesorală, în interiorul primilor doi ani. Intrând în ecuație o cerere de punere sub interdicție (ea are de puțină vreme, deși boala e veche, un certificat de handicap cu IQ necuantificabil), am aflat că apartamentul nu e intabulat. Am contactat un expert pentru lucrare, dar acesta spune că nu se poate face înscrierea în Cartea Funciară din cauza situației menționate. Un notar contactat ulterior ne-a întrebat de ce ne grăbim, recomandând intabularea după ce se va fi dus și soacra.
Asta ar fi oarecum a doua întrebare, fiindcă am aflat că, de fapt, va fi mult mai complicat cu două dezbateri. Acum, din câte știu, se împarte jumătatea de apartament, partea decedatului, între fiu și soția supraviețuitoare, astfel că ea va avea 5/8, iar el 3/8 din imobil. Soțul meu nu intră acum în acest proces, doar în calitate de curator, dacă obține sențința, să o reprezinte. Ce ar trebui să facem ca să soluționăm această situație, să punem lucrurile în ordine?
Mostenire
morosa
buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune
ceapraga
Buna ziua,
Sotul are doi copii din prima casatorie.
Sotia are un copil din prima casatorie.
In timpul casatoriei nu au aparut alti copii.
1) Cum se ... (vezi toată discuția)