avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt pus la plata schimbării țevilor de căldură, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt pus la plata schimbării țevilor de căldură, deși au fost tăiate cu un etaj mai jos când mi-am pus centrala. E corect?

Administratorul m-a pus la plata pentru schimbarea tevilor de caldura pe coloana. Mentionez ca eu Stau la etajul 10 iar cand m-am mutat in bloc mi-am bagat centrala pe gaz , iar tevile de caldura au fost toate taiate de la etajul 9. Este corect sa platesc si eu pentru schimbarea tevilor atat timp cat eu nu beneficiez de existenta lor.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Indrivingvl , utilizator 08:00, 14 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Indrivingvl,

Ceea ce vi se repartizeaza dvs. sunt acele costuri cu incalzirea locuintelor si a partilor comune si care nu inseamna numai tevile din casa. Inseamna distributia din susbsol (sigur nu aveti tevile izolate), distributia din spatiile comune, casa scarii,etc.
Ceea ce trebuie sa faceti dvs. este sa notificati as. prop. ca dvs. nu mai aveti acele tevi prin apartament, sa va recalculeze acele suprafete, in reste este legal.
@Indrivingvl
Este corect ce zice administratorul, aplica art. 75 aliniatul 4 din legea 196/2018:
Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna.
Chiar daca,dv ati inteles sa renuntati la sistemul centralizat de incalzire si pentru confortul personal ati instalat centrala termica individuala,acest fapt nu va exonereaza de la obligatia achitarii cote parti comune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dati-le info de aici: [ link extern ]

s-ar putea sa le treaca cheful de schimbat coloane doar pt comision. mai devreme sau mai tarziu toti vom ajunge acolo!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2019
filip01, utilizator
Fiind DEBRANŞAT de la instalaţia centralizată şi neavând conducte ori capăt de coloană în apartament nu există drept de a fi reconsiderat ca proprietar racordat la sistemul colectiv. Odată vi s-a dat acceptul pentru DEBRANŞARE, aşa că .... E clar un mic abuz de individ refulat/administrator/ în fond un "slujitor" al Dvs. nu un vătaf pe moşia lui.

Alte discuții în legătură

Plata energiei termice itosoft itosoft Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 18 apartamente, dintre care 12 au centrala proprie, ceilalti sunt racordate la centrale termice centralizate. Dupa ce se ... (vezi toată discuția)
Plata pentru tevile de caldura nahi nahi Buna ziua, doresc sa formulez si eu o intrebare referitoare la tevile de caldura care trec prin apartamentul mamei mele. Doresc sa mentionez ca mama are ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)