avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauza in precontract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauza in precontract

Buna ziua! Doresc sa cumpăr un apartament intr-un bloc, construcție noua. Apartamentul se afla la mansarda, iar dezvoltatorul spune ca încă nu a primit avizul pentru mansarda urmând ca in maxim 2 luni sa îl primească. Mi s-a spus sa facem un precontract la notar pe jumătate din suma cu clauza ca in caz ca nu se primește avizul intr-un termen anume sa mi se restituie banii. Întrebarea este: se tine cont de aceasta clauza?
Cel mai recent răspuns: Ely79 , utilizator 16:55, 8 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pune intrebarea de ce nu a obtinut avizul de la inceput! Pentru ridicarea constructiei are autorizatie de construire?
V-a prezentat vreun document prin care sa va prezinte diligentele facute pentru obtinerea avizului pentru mansarda?
Recuperarea avansului poate fi dificila in conditiile in care dezvoltatorul nu mai/este solvabil.
Buna ziua,
Eu va sugerez sa nu dati nici macar 10% din suma avens, trebuia sa aiba autorizatie de constructie de la inceput pentru aceasta mansarda.
Daca nu o are inseamna ca a construit ilegal si o sa aibe ceva batai de cap pana va intra in legalitate cu ea...
Cat despre recupararea banilor... asta poate dura mult si bine, indiferent de clauzele din contract...

cyan a scris:

Se pune intrebarea de ce nu a obtinut avizul de la inceput! Pentru ridicarea constructiei are autorizatie de construire?
V-a prezentat vreun document prin care sa va prezinte diligentele facute pentru obtinerea avizului pentru mansarda?
Recuperarea avansului poate fi dificila in conditiile in care dezvoltatorul nu mai/este solvabil.

Autorizație pentru parter și cele doua nivele are, in afara de mansarda deoarece, spune el ca așa i s-a transmis de la primărie, urmând ca după finalizarea inclusiv a etajului 2 sa primească aviz și pentru mansarda.
Nu mi-a prezentat niciun document privind diligențele pentru obținerea avizului.
Scuzati expresia dar mie imi suna a "vrajala' ieftina.
Eu vad doua probleme aici,
Fie nu a cerut autorizatie de la inceput ( sa scuteasca niste bani...dar si sa castige pe alta parte prin vanzarea acesteia catre diferite persoane- apoi ei "dispar" dupa ce iau banii-urmand ca acestea sa faca eventualele diligente pentru obtinerea actelor...)
Fie zona, Certificatul de urbanism, prevede ca in zona aceea se pot construi, ( limita de inaltime...) doar case cu trei nivele ( parter si doua etaje...)
Face-ti cum doriti dar am vazut multe cazuri in care persoanele se chinuiau prin instante sa recupereze diferite sume de bani platite drept avans...
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si dvs. credeti tot "ce spune el"? Poate sa va spuna si ca va monta lift dupa ce finalizeaza constructia!
Dezvoltatorul este " pe persoana fizica" sau persoana juridica?
Cautati pe net opinii despre dezvoltator si verificati cat de serios este.

Alte discuții în legătură

Necesita sau nu aviz isu dodonica dodonica Pentru o clădire de locuințe cu 4 nivele este necesar obținerea avizului ISU pentru amenajare pod rezultat din construcția cladirii in condițiile in care ... (vezi toată discuția)
Cum se poate modifica in cartea funciara destinatia apartamentului? adinass adinass Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema. Apartamentul pe care il detin apare in contractul de vanzare-cumparare si in cartea funciara cu ... (vezi toată discuția)
Nerespectare precontract frida2000 frida2000 buna ziua, in urma cu aproximativ 2 ani am achizitionat un apartament cu plata integrala in luna septembrie 2015, urmand ca in luna decembrie 2015 blocul sa ... (vezi toată discuția)