avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nerespectare precontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nerespectare precontract

buna ziua, in urma cu aproximativ 2 ani am achizitionat un apartament cu plata integrala in luna septembrie 2015, urmand ca in luna decembrie 2015 blocul sa fie finalizat si apartamentul predat la cheie. Pana in momentul de fata, blocul nu este finalizat afland ulterior de ce. In urma cu un an dezvoltatorul a fost dat in judecata de vecinii din spatele blocului aflat in constructie pe motiv ca au luat lumina naturala si o mansarda a fost construita in blocul unde am achizionat apartamentul fara autorizatie. Problema este ca nu am sanse prea curand sa ma mut in apartament si as vrea sa il actionez in judecata pe dezvoltator cerandu-i suma platita pe apartament plus unele daune morale si fizice pentru cei aproape 2 ani de stat pe drumuri. Tin sa mentionez ca in precontract este specificat faptul ca in caz de nerespectarea termenului de predare a apartamentul se va restitui dublul sumei la avans, iar pe alta pagina se specifica ca suma de X achitata de mine reprezinta avansul. Ce sanse am sa castig acest proces? Mai tin sa precizez ca am incercat pe cale amiabila solutionarea problemei dar dezvoltatorul are o atitutine groteasca si nu raspunde nici la telefon.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:42, 13 Mai 2017
Bună ziua astfel de situații sunt întâlnite frecvent când se cumpără imobile direct de la dezvoltator! Trebuie sa cereți întâi o consultație juridica unui avocat , care după ce va studia clauzele contractuale și situația de fapt va va spune care sunt pașii de urmat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de vanzare-cumparare frida2000 frida2000 buna ziua, in urma cu aproximativ 2 ani am achizitionat un apartament cu plata integrala in luna septembrie 2015, urmand ca in luna decembrie 2015 blocul sa ... (vezi toată discuția)
Clauza in precontract Ely79 Ely79 Buna ziua! Doresc sa cumpăr un apartament intr-un bloc, construcție noua. Apartamentul se afla la mansarda, iar dezvoltatorul spune ca încă nu a primit ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare- modificare suma convenita bogdan1709 bogdan1709 In urma cu 10 luni am semnat un precontract de vanzre cumparare cu un dezvoltator cand blocul de locuinte era la stadiul de fundatiei, convenind un pret. La ... (vezi toată discuția)