avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... relatie cu o minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

relatie cu o minora

am si eu o problema,am 20 de ani yar prietena mea 17.a ramas insarcinata si nu as fi de acord cu avortul...adica aveo o relatie de 2 ani de zile iar parintii ey mereu ao fost o piedica pentru noi....sunt cam speriat,imi pot face ai ey ceva probleme din punct de vedere legal daca fata ma iubeste si vrea sa se marite cu mine???:sorry:
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:16, 7 Decembrie 2009
bogdan_ill a scris:

am si eu o problema,am 20 de ani yar prietena mea 17.a ramas insarcinata si nu as fi de acord cu avortul...adica aveo o relatie de 2 ani de zile iar parintii ey mereu ao fost o piedica pentru noi....sunt cam speriat,imi pot face ai ey ceva probleme din punct de vedere legal daca fata ma iubeste si vrea sa se marite cu mine???:sorry:

Un inceput ar fi sa traduceti in limba romana ce ati scris aici...
Codul familiei prevede :
Art. 4 Varsta minima de casatorie este de optsprezece ani.
Pentru motive temeinice, minorul care a implinit varsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.

Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta.

Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti.

Nu este problema daca minora are peste 15 ani impliniti , iar la data conceperii copilului avea aceasta varsta .
Nu iti pot face absolut nimic! casa de piatra si copii sanatosi!B-)
Conform Codului Familiei femeia are dreptul sa se casatoreasca de la 15 ani cu acordul parintilor si de la 16 ani fara sa mai fie nevoie de acordul lor. Prietena ta , avand 17 ani , are dreptul sa decida singura !
Si transmite-le parintilor multa sanatate si ...urari de bine!:D
va multumesc mult mult de tot...adik am 5 zile de cand tot urmaresc cazuri p acest syte.....nu stiu cat d mult am dormit :sorry:nu stiu,ma tot chinuiau gandurile c voi fi dat in judecata,prietenii ma tot speriau...chiar ma pierdusem foarte tare :(
bogdan_ill a scris:

va multumesc mult mult de tot...adik am 5 zile de cand tot urmaresc cazuri p acest syte.....nu stiu cat d mult am dormit :sorry:nu stiu,ma tot chinuiau gandurile c voi fi dat in judecata,prietenii ma tot speriau...chiar ma pierdusem foarte tare :(

Pai de ce sa te fi dat in judecata ?
Daca era caz penal venea sa te ia cu duba ! :D

Oricum nu intrai in puscarie asa usor !

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Gravida la 15 ani edy20041889 edy20041889 am 15 ani si cateva luni si in seara asta am aflat ca am ramas gravida.Cel cu care am ramas este mai mare decat mine.....vrem ca la 16 ani sa ne casatorim...si ... (vezi toată discuția)
Minora gravida arina.dan arina.dan Am 15 ani, se poate sa fi ramas gravida cu prietenu meu care are 20 de ani. Mama poate sa faca plangere impotriva lui? Pot pastra copilul daca mama nu este de ... (vezi toată discuția)