avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj judiciar: cum se calculează, la final, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj judiciar: cum se calculează, la final, cheltuielile de judecată pe care le suportă fiecare parte?

Buna dimineata,
Va rog se imi raspundeti si mie la 3 intrebari:
- am platit taxa de timbre in valoare de 30.000 lei pentru partajul unei case. Paratul nu a contribuit la plata acestei taxe in schim eu, pe baza hotaririi Instantei de Judecata am castigat 90% iat paratul 10%. Intrebare : paratul cat imi va returna ?
- am platit onorariu avocat 4500 lei.Intrebare: Paratul imi va returna cheltuiala aceasta sau este pierduta?
- Cheltuielile de imbunatatire effectuate la locuinta se scad din sulta pe care o datorez paratului in totalitate?

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:58, 11 Octombrie 2019
Ar trebui sa va informeze avocatul dvs.
Va decide instanta in mod concret dand raspuns la toate capetele de cerere deduse judecatii.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din pacate avocatul meu , intre timp, s-a pensionat ( procesul a inceput in 2015) iar, acocatii contactati/recomandati de acesta imi ofera informatii contradictorii. Macar cu o sugestie se poate?
- Cheltuielile de imbunatatire effectuate la locuinta se scad din sulta pe care o datorez paratului in totalitate?

la ce va referiti ?
Nu ati cerut sa vi se atribuie casa ?Imbunatatirile nu va raman? Cand s-a facut expertiza nu era imbunatatit?
Partea care pierde procesul, datoreaza cheltuieli de judecata, dar trebuie sa le cereti. Daca cererea s-a admis in parte, cheltuielile se compenseaza.
Veți suporta cheltuielile în funcție de cota obținută. Adică, veți suporta 90% din cheltuielile efectuate.
Am inteles. Mi se vor returna doar 10%. Dar cheluielile de imbunatatire si intretinere se ramburseaza?

Alte discuții în legătură

Cheltuielile de judecata se pot scadea din sulta? george1967 george1967 Intr-un proces care a fost intentat sotului supravietuitor de catre sora defunctei privind drepturile succesorale asupra unui apartament, va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Despagubire la imbunatari aduse la mostenire ContSters280223 ContSters280223 Am avut proces de iesire din indiviziune,fratii nefiind de acord,imobilul mi-a fost atribuit mie eu urmand sa-i despagubesc pe fiecare cu o anumita sulta,in ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament partaj arondoru arondoru Intr-un proces de partaj deschis de mine, instanta a hotarat evaluarea apartamentului cu 4 camere, 3 balcoane si multiple inbunatatiri, ce face parte din masa ... (vezi toată discuția)