avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuielile de judecata se pot scadea din sulta?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuielile de judecata se pot scadea din sulta?

Intr-un proces care a fost intentat sotului supravietuitor de catre sora defunctei privind drepturile succesorale asupra unui apartament, va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care sotul supravietuitor pierde procesul, toate cheltuielile privind judecata se pot scadea din sulta ?
Mai exact, in cazul in care sora defunctei solicita cheltuieli de judecata iar sotul supravietuitor care beneficiaza de 1/2 din apartament, solicita sulta.
Fiind un proces de dezbatere a succesiunii sau partaj, nici o parte nu pierde, doar primesc ce merita.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Fiecare parte suportă cheltuielile pe care le-a făcut, întrucât niciuna dintre părţi nu cade în pretenţiile celeilalte. Este vorba de o ieşiere din indiviziune, pe care toată lumea vă va recomanda să o faceţi pe cale amiabilă, fără a suporta costurile cu evaluarea de către un expert a apartamentului.
Va multumesc pt. raspuns.
Evaluarea pentru apartament a fost facuta valoare de 210.000 ron
De ex. sotul supravietuitor are de achitat cu titlul de cheltuieli de judecata suma de 15.000 ron iar reclamanta are sa-i achite paratului echivalentul a 1/2 din apartament ( aprox. 100.000 ron )
se poate cere scaderea cheluielilor de judecata din sulta?
Va multumesc anticipat.
Pai cheltuielile de judecata nu le are fata de sora, ci fata de instanta, fata de evaluator, etc.

A stabilit instanta ca sotia supravietuitoare trebuie sa plateasca sorei defunctului suma de 15.000 lei?
Probabil că sora defunctei a avansat toate cheltuieleile, constând în taxa de timbru şi onorariu evaluator, iar aceste cheltuiele s-au cifrat la 30.000 RON.
Nu prea cred. Sau a intrat şi onorariu avocat?

Alte discuții în legătură

Urgent va rog! executare judecatoreasca si cheltuieli AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am pierdut procesul de divort cu fostul meu sot. Sentinta a fost declarata irevocabila in data de 10.02.2011. Prin aceasta sentinta aveam sa ii ... (vezi toată discuția)
Imbunatatirile casei dupa divort,scad sulta? ijmuiden ijmuiden Buna seara , Stie cineva,daca in cazul unui proces de partaj,daca reclamantul a apreciat apartamentul partajabil la 100.000 lei(sa spunem) solicitand sulta ... (vezi toată discuția)
Chelt de judecata leusan leusan in cadrul unui proces de partaj succesoral intre 2 mostenitori ,cind piritul refuza calea amiabila si este obligat la plata cheltuielilor de judecata cum se ... (vezi toată discuția)