avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuielile de judecata se pot scadea din sulta?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuielile de judecata se pot scadea din sulta?

Intr-un proces care a fost intentat sotului supravietuitor de catre sora defunctei privind drepturile succesorale asupra unui apartament, va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care sotul supravietuitor pierde procesul, toate cheltuielile privind judecata se pot scadea din sulta ?
Mai exact, in cazul in care sora defunctei solicita cheltuieli de judecata iar sotul supravietuitor care beneficiaza de 1/2 din apartament, solicita sulta.
Va multumesc pentru raspunsul dat.
Am anticipat ideea in care sotul supravietuitor pierde procesul cu sora defunctei sale sotii.
Suma cheltuielilor facute de reclamanta pe toata durata procesului am aproximato la 15.000 ron ( onorariu avocat, taxa de timbru, onorariu evaluator )
Avand in vedere faptul ca sotul supravietuitor beneficiaza de 1/2 din masa succesorala ( apartament evaluat la suma de 200.000 ron ), intrebarea mea este :
Cheltuielile de judecata care le are de dat sotul supravietuitor se pot scade din valoarea cotei sale din mostenire?
ex.
sotul are de dat 15.000 ron si de primit 100.000 ron
Va multumesc anticipat.
Daca reclamanta va plati inclusiv partea sotului, atunci se poate scadea din sulta
Nu cred că veţi fi obligat la plata onorariului avocatului advers, iar celelalte cheltuieli se vor împărţi proporţional cu cota fiecărui moştenitor.
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
Francisc Gerber, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent va rog! executare judecatoreasca si cheltuieli AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am pierdut procesul de divort cu fostul meu sot. Sentinta a fost declarata irevocabila in data de 10.02.2011. Prin aceasta sentinta aveam sa ii ... (vezi toată discuția)
Imbunatatirile casei dupa divort,scad sulta? ijmuiden ijmuiden Buna seara , Stie cineva,daca in cazul unui proces de partaj,daca reclamantul a apreciat apartamentul partajabil la 100.000 lei(sa spunem) solicitand sulta ... (vezi toată discuția)
Chelt de judecata leusan leusan in cadrul unui proces de partaj succesoral intre 2 mostenitori ,cind piritul refuza calea amiabila si este obligat la plata cheltuielilor de judecata cum se ... (vezi toată discuția)