Din pacate veti fi obligata sa platiti toti banii si ai executorului si ai avocatului si, si...Nu este nimeni obligat sa se ocupe personal, de aceea exista avocati sa ii mandatam pe ei sa ne rezolve problemele, cine doreste si uite ca fostul sot a dorit sa nu alerge el.
Dvs. va trebui sa platiti toate cheltuielile de judecata, intrucat ati pierdut procesul. Acestea implica suma datorata sotului, onorariul de avocat pe care probabil ca l-a platit sotul pentru a fi reprezentat in prezenta cauza si cheltuielile cauzate de proces (taxe judiciare de timbru etc.)
Intrucat nu ati executat hotararea de bunavoie, s-a recurs la executorul judecatoresc, motiv pentru care dvs. sunteti obligata acum sa platiti si cheltuielile de executare. Pentru a fi evitat aceasta situatie (executarea), trebuia sa fi consemnat la CEC suma 67.328,82 lei (nu stiu exact la cat s-au cifrat cheltuilile de judecata) pe numele sotului si astfel nu mai ajungeati in situatia de a mai plati si cheltuielile de executare.
Nu pot contesta in instanta suma? Pentru ce ii trebuie executorului judecatoresc 4000 lei cheltuieli avocat? Am primit o somatie de 20 randuri. Pentru asta trebuie sa platesc suma de 11.300 lei? Fac precizarea ca nu vorbesc de ce a stabilit instanta. Ci de ce a stabilit executorul judecatoresc. A facut un proces verbal prin care imi cere onorariu 6889.36 lei onorariul lui, 4.000 lei onorariu avocat si diferenta de 430 lei cheltuielile cu redactarea si transmiterea somatiei. Ce a facut el de 6889.36 lei? Nu exista o lege, nu exisa un barem? Poate cere cat vrea el? Si intreb inca odata, ce nevoie avea el de avocat?
Multumesc,
Antoanela
Ordonanta de urgenta nr. 144/2007 stabileste noi onorarii maximale pentru in cazul executarii silite a creantelor avand ca obiect plata unei sume de bani.
Astfel, pentru creantele in valoarea de peste 100.000 lei, onorariul maxim este de 6.300 lei plus 1% din suma ce depaseste 100.000 lei valoarea creantei ce face obiectul executarii silite. (fata de reglementarea anterioara care prevedea ca pentru sumele ce depasesc 100.000 lei, onorariul este de 1%). De aici se poate concluziona ca valoarea sumei pe care o aveti de platit catre sot depaseste 100.000 lei.
Intrucat nu cunosc ce contine hotararea judecatoreasca, ce anume aveti dvs. de platit in concret in urma acelei hotarari, pot doar sa presupun ca acest onorariu avocat poate fi unul solicitat de avocatul sotului pentru etapa executarii silite (diferita de etapa de jdecata), intrucat el (sotul) a recurs la serviciile acestuia pentru executarea silita. Ce contine contractul de asistenta judiciara si care este valoarea onorariului avocatului este o problema intre sotul dvs. si avocat. Putea sa plateasca avocatul si cu o suma mult mai mare sau mai mica.
Daca suma pe care o datorati sotului in urma pierderii procesului este mult mai mica, atunci solicitati instantei o diminuare a acesteia, conform baremului stabilit de OUG nr. 144/2007.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. Hotararea spune ca trebuie sa ii platesc sulta 68.531.16 RON si el trebuie sa imi plateasca cheltuieli de judecata de 750 RON si sa imi dea o parte din bunurile din apartamentul lui. Am citit pe net ca au mai fost astfel de spete si a fost admisa cererea creditorului de diminuare a onorariului executorului si a avocatului. Am fost azi la executor si am facut o cerere de compensare (sa se scada din suma ce i-o datorez contravaloarea bunurilor ce ar fi trebuit sa mi le dea si care nu mai exista) cat si de renegociere a tarifelor, angajandu-ma sa platesc. Astept raspuns de la ei.
V-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea spune cum sa procedez in cazul in care nu este de acord. Platesc sulta, fara cheltuieli de executare si depun contestatia in termen de 15 zile sau platesc dupa rezolvarea contestatiei? Am inteles ca prima data se plateste onorariul si dupa aceea debitul.
Cu stima,
Antoanela