avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare judecatoreasca
Discuție deschisă în Executare silită

Executare judecatoreasca

Buna seara,
Am primit o instiintare de plata de la un executor judecatoresc. Trebuia sa platesc o sulta si cheltuielile de executare. Am platit sulta imediat si am incercat sa negociez cu executorul cheltuielile. Am depus in acest sens o cerere in scris. Dupa multe insistente telefonice, mi s-a comunicat ca nu doresc negocierea. Am platit sulta si am fost la Judecatorie unde am deschis o actiune pentru a diminua cheltuielile in conformitate cu munca depusa de executor (a cerut onorariul maxim pentru o foaie cu 21 de randuri). L-am instiintat in scris ca am platit sulta si ca l-am chemat in judecata pentru diminuarea cheltuielilor. Am primit termen ianuarie 2012. Azi primesc o instiintare de la el ca mi-a pus poprire pe cont. Poate face acest lucru? In definitiv este o suma de 11.500 RON, eu am fost de buna credinta, am platit sula (67.300 RON), dar mi se pare oneros sa platesc aproape 3.000 EURO pentru o hartie., Dat fiind ca procesul incepe in ianuarie 2012, nu pot face nimic pentru a ridica poprirea pe cont? Puteti sa ma sfatuiti cum sa procedez?
Multumesc de ajutor,

Antoanela C
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:11, 9 Iunie 2011
Incercati o suspendare de executare pe cale de ordonanta presdintiala ... motivati pe existenta litigiului cu termen in ian 2012.
De regula se plateste o cautiune.
dar indiferent ce veti face in mod cert nu veti obtine altceva, decat cresterea datoriei dvs fata de el
datoria nu poate creste decat maxim cu dobanda legala, punct. Cu certitudine va obtine diminuarea onorariului nejustificat de mare.
Si eu as cere suspendarea pe calea ordonantei presedintiale, motivat de faptul ca exista o cerere de diminuare a onorariului de catre instanta.
Va multumesc pentru raspunsuri. Ce nu inteleg este de ce mai exista si un tarif minim pentru executori judecatoresti daca indiferent de ceea ce fac au dreptul sa taxeze maxim? Vi se pare ca este aceeasi munca pentru a scrie o hartie de 21 de pagini (din care mai mult de 3/4 este o insiruire a deciziilor judecatoresti, a numelor creditorului si debitorului, adrese etc) si munca pentru a scoate la licitatie bunurile debitorului? Mie nu. Si nu mi se pare coresct. Normal ca nu vor dori niciodata sa negocieze. Dar, din fericire, mai exista si judecatori cu capul pe umeri. Exista deja un precedent prin care s-a dispus micsorarea onorariului judecatorului si avocatului. Asa ca nu vad de ce eu nu as avea castig de cauza.
Am rugamintea daca poate cineva sa imi spuna cum si unde pot face demersurile pentru ordonanta prezidentiala.
Multumesc,

Antoanela
Doamna, toti executorii cer onorariul maximal, este o practica abuziva promovata de catre acestia. Aveti sanse enorma sa castigati acest litigiu, in mod indubitabil. Folositi acea speta pentru a va motiva actiunea si orice alta speta prin care se cenzureaza onorarii de avocat si/sau executor judecatoresc. In mod cert, onorariul executorului reprezinta remuneratia pentru munca depusa si el trebuie sa fie direct proportional cu munca depusa.
Onorariul a fost "negociat" prin contractul de executare incheiat intre creditor si executor, contract in care nu sunteti parte.
Mai sunt si alte motivari ce pot fi invocate intr-o astfel de cerere.

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli executare silita VAYA VAYA In urma unei sentinte civile unde am cerut iesirea din indiviziune s-a stabilit ca eu sa platesc o sulta proprietarului minoritar. Imediat acesta a mers la ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog! executare judecatoreasca si cheltuieli AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am pierdut procesul de divort cu fostul meu sot. Sentinta a fost declarata irevocabila in data de 10.02.2011. Prin aceasta sentinta aveam sa ii ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc babule babule Exista un procent minimal sau maximal obligatoriu pentru ca un executor judecatoresc sa isi solicite cheltuielile cu executarea silita. In cauza este ... (vezi toată discuția)