avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata cheltuieli executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Plata cheltuieli executare silita

In urma unei sentinte civile unde am cerut iesirea din indiviziune s-a stabilit ca eu sa platesc o sulta proprietarului minoritar.
Imediat acesta a mers la executor judecatoresc pt a ma executa silit .
Am primit acasa doar un proces verbal pt cheltuieli de executare silita unde scria ca , creditorul a avansat doar 10% din cheltuielile de executare . Imediat am mers la executor si am depus suma datorata creditorului si suma totala a cheltuielilor de executare .
Nelamurirea mea este urmatoarea:
- daca eu trebuia sa platesc toata suma pt cheltuielile de executare , avand in vedere ca nu primisem inca somatia de instiintare care sa cuprinda suma si termenul de plata , pt ca din cate am citit eu executarea incepe doar in momentul primirii somatiei . Este adevarat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 17 Mai 2009
Teoretic, la inceputul executarii creditorul inainteaza cheltuielile de executare iar la finalul executarii debitorul plateste toate aceste cheltuieli. Conform actelor primite de dumneavoastra, in lipsa unei somatii trebuia sa platiti doar sulta si cheltuielile din procesul verbal
PV ma informa ca executorul percepe comisionul de 3500 ron din care creditorul a avansat 800 ron. Deci , cat trebuia sa platesc eu din comisionul executorului ?
3500 RON pentru ca debitorul achita toate cheltuielile ocazionate de executarea silita care a fost parcursa ca urmare a neindeplinirii de buna voie a obligatiei de plata inscrisa intr-un titlu executoriu.
Din 3500 RON, executorul va preda suma de 800 lei creditorului, iar restul ii va pastra pentru activitatea sa in acel dosar. ;)
pentru o executare silita inteleg ca se plateste o cheltuiala de executare si un comision executorului.. la ce suma s-ar ridica aceste cheltuieli pentru o valoare de executat de 107.000 euro? cam ce procent din valoare reprezinta comisionul executorului, sau e suma fixa? multumesc
Treaba este ca daca nu anulati executarea sunteti bun de plata.

Va arde pe cheltuieli si nu aveti ce face daca nu anulati formele de executare silita.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Onorariu executor judecatoresc Mirovi Mirovi Care este suma maxima sau cota procentuala ce poate reprezenta onorariul executorului judecatoresc (exclusiv cheltuielile administrative si procedurale) din ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare Vandrei Vandrei Buna seara, Datorez suma de 2000 lei, pe care trebuie sa o achit, care reprezinta cheltuieli de judecata. Sunt dispus sa o platesc, dar partea adversa, cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita; onorariu executor giita giita Tatal meu are o somatie de executare silita in valoare de 13250 lei + 650 cheltuieli de judecata .Executorul percepe un comision de 10% dupa cate am citit eu ... (vezi toată discuția)