avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Onorariu executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Onorariu executor judecatoresc

Care este suma maxima sau cota procentuala ce poate reprezenta onorariul executorului judecatoresc (exclusiv cheltuielile administrative si procedurale) din suma ce urmeaza a se recupera de la debitor. Poate reprezenta dublul sumei de recuperat sau chiar 250%? Daca da, in ce cazuri? Dosarul este civil.
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 17:41, 23 Februarie 2013
in general onorariul este de 1-5% din debit , dar daca suma este mica , exista un onorariu minim pe care il stabileste executorul . important este ca acest onorariu este suportat la final de catre debitor .
si la banca daca trebuie sa efectuezi o plata de 1 ron , comisionul de tranzactie este de 4 ron.
Ordinul Ministerului Justitiei nr. 2561/2012 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului justitiei nr. 2.550/C/2006 privind aprobarea onorariilor minimale si maximale pentru serviciile prestate de executorii judecatoresti a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 569, din 10 august 2012

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on FacebookPentru creantele in valoare de peste 1.000 lei, dar pana la 50.000 lei inclusiv, onorariul minim este de 75 lei plus un procent de 2% din suma care depaseste 1.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite. Onorariul maxim ce poate fi practicat este de 10% din suma reprezentand valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.
Pentru creantele in valoare de peste 50.000 lei, dar pana la 80.000 lei inclusiv, onorariul minim este de 1.175 lei plus un procent de 2% din suma care depaseste 50.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite. In acest caz, onorariul maxim este de 5.000 lei plus un procent de pana la 3% din suma care depaseste 50.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.
Pentru creantele in valoare de peste 80.000 lei, dar pana la 100.000 lei inclusiv, onorariul minim este de 1.775 lei plus un procent de 1% din suma care depaseste 80.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite. Onorariul maxim ce poate fi practicat de executori in aceasta situatie este de 5.900 lei plus un procent de pana la 2% din suma care depaseste 50.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.
Pentru creantele in valoare de peste 100.000 lei, dar pana la 400.000 lei inclusiv, onorariul minim este de 2.500 lei plus un procent de 1% din suma care depaseste 100.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite;
Pentru creantele in valoare de peste 400.000 lei, onorariul minim este de 5.500 lei plus un procent de pana la 0,5% din suma care depaseste 400.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite. In cazul in care, la calculul onorariului maxim se foloseste un procent de pana la 0,5% inclusiv, pentru calculul onorariului minim datorat se aplica acelasi procent care a fost folosit si pentru calculul onorariului maxim.
* Exemplul 3:


www.avocatnet.ro/content/art...
Atunci, nu cumva est un abuz de drept al executorului judecatoresc ca pentru o suma de recuperat de doar 2.000 (douamii) RON sa fixeze (doar) onorariul de executare la suma de... 2.200 (douamiidouasute) RON? Astfel incat pentru suma de recuperat, valoarea totala de achitat a debitorului sa fie de peste 6.000 (sasemii) RON? La banca, daca ai de platit un leu si iti ia patru doar comisionul, astepti sa ai de platit patru lei ca valoarea comisionului e aceeasi...
Pt suma de 2000 lei, onorariul maxim este de 200 lei.
hehehe! E o maaare filozofie asta cu onorariul executorului (perfect reglementat) si cheltuielile de executare (perfect nereglementate). Shmecheria e ca onor executor stie ca nu e parte procesuala iar dvoastra, ca si debitor probabil, aveti calea contestatiei la executare. Dar, stupoare! Acolo va certati cu..creditorul; care nu are legatura cu cheltuielile stabilite de executor, dat fiind ca sunt in sarcina dvoastra. Asa ca aveti mari shanse sa pierdeti contestatia. Luati urgent legatura cu un avocat! Aveti un termen limitat in care puteti ataca executarea dar..atentie la ce si cum atacati! Succes
Aaaa...si inca ceva: replica favorita a instantei, e de bun simtz: Domnule..de ce nu ati platit de buna voie???:D
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
ContSters257745, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cheltuieli - contestatie teodora.nenciu teodora.nenciu Buna ziua, As dori sa-mi spuneti daca stie cineva despre cum se stabileste valoarea cheltuielilor cu executarea. Valoarea acestor cheltuieli reprezinta ... (vezi toată discuția)
Se poate face contestatie la executare? olivia stoicescu olivia stoicescu Buna ziua, O sa va redau mai jos speta mea,cu rugamintea de a ma ajuta si pe mine daca puteti;deci: - la inceputul anului am pierdut un proces cu privire la ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli executare silita VAYA VAYA In urma unei sentinte civile unde am cerut iesirea din indiviziune s-a stabilit ca eu sa platesc o sulta proprietarului minoritar. Imediat acesta a mers la ... (vezi toată discuția)